Fira med fest

Fira med fest

av Helena Bross (E-media, E-bok, PDF) 2016, Svenska, För barn och unga

Klass 1b – 10 år och 20 böcker!

Helena Bross lättlästa böcker om barnen i "Klass 1b" toppar ständigt försäljningslistorna. 2016 är det tio år sedan den första boken kom. Och inte nog med det! Fira med fest är den tjugonde boken i succéserien där både tjejer och killar känna igen sig. Så nu blir det fest i Klass 1b!

Skolan fyller tio år och det ska bli maskerad! Alla ska klä ut sig och det blir disko och lekar hela dagen. Alice ska vara prinsessa, Linus ska vara Dracula och Elin troll. Maja vet inte vad hon vill vara. Hon vill helst bara vara Maja.

Inför festen hjälps Maja och Uffe åt att hänga upp vimplar och göra fint i gympasalen. Uffe är vaktmästare. Han är kul. Maja tänker att hon kanske kan klä ut sig till vaktmästare. Snickarbyxor har hon ju redan. Det är bara kepsen som fattas ...

Läs också: Spöket i skolan, Starkast i klassen, Hemliga kompisar, Världens finaste glasögon, Ny i klassen, Tandligan, Vilse i skogen, Vi vill ha disco, Skrik och bajs, Ring 112!, Hjälp, vi kommer för sent!, Natt i skolan, Bli sams, Vilken vikarie!, Småkrypsjakten, Slagsmål, Allra bästa kompisen, Inbrott i skolan och Hej, hello!

"En riktig feel-goodare, är denna härliga bok om klass 1b, som ska ha fest och fira skolans tioårsjubileum."
Marie Strömberg Andersson, Norra Skåne  

"Slutkommentaren i berättelsen är att om alla hjälps åt blir det riktigt bra /.../ Det här är en fin och positiv berättelse
som i första hand handlar om integritet, om att få lov att vara den man är."
Lena Franzén, btj-häftetIllustratör: Christel Rönns

Upphov Helena Bross, Christel Rönns
Utgivare/år Stockholm : Bonnier Carlsen 2016
Format E-media E-bok PDF
Kategori
ISBN 978-91-638-8971-4, 91-638-8971-4
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcf/DR
Till toppen av sidan