Körsbärslandet

Körsbärslandet

av Dörte Hansen Anne-Li Norberg (E-media, Ljudbok, E-ljudbok, strömmande) 2016, Svenska, För vuxna

Debutanten Dörte Hansen stod för Tysklands största litterära sensation 2015. Hennes Körsbärslandet (Altes land) blev årets mest sålda bok och tog såväl läsare som kritiker med storm.

Med torr humor, vass blick och träffsäkra formuleringar väver Dörte Hansen i Körsbärslandet en historia som utspelar sig i det natursköna och pittoreska Olland, söder om Hamburg. Här kantas flodstränderna av fruktträd och stora korsvirkeshus, plattyskan regerar och traditionerna väger tungt. Och här utspelar sig en historia som kryper in under huden på läsaren och stannar kvar länge.

Dörte Hansen flätar skickligt ihop livets mörka och ljusa sidor. I botten på Körsbärslandet ligger en nattsvart flykt undan krig och en skildring av den rotlösa sorg man som flykting bär med sig resten av livet. Här finns en svärmor som drivs till själsligt fördärv av sin svärdotter och en mor som överger sitt barn. Men här finns lika många ljusa trådar som lyser upp berättelsen och som lockar till skratt. Inte minst i Dörte Hansens sätt att berätta sin historia. Med knastertorr humor skildrar hon egensinniga, kantiga karaktärer. Hon målar upp komiska krockar när oförstående stadsbor möter motsträviga bönder och hon dissekerar humoristiskt Hamburgs hipsterföräldrar.

Upphov Dörte Hansen ; översättning: Christine Bredenkamp
Originaltitel Altes Land
Utgivare/år Göteborg ; Stockholm : Nona 2016
Format E-media Ljudbok E-ljudbok, strömmande
Originalspråk Tyska
Kategori
ISBN 9789188107183
Anmärkning Speltid: 8 tim., 7 min., E-ljudbok (strömmande)librisxl
Klassifikation Hcef.01/DR
Till toppen av sidan