Bleckmossen - Sjöhästens hemlighet

Bleckmossen - Sjöhästens hemlighet

av Oskar Ekman Carolina Ståhlberg (E-media, E-bok, PDF) 2016, Svenska, För barn och unga

Spänning, kärlek & humor i populär Kamratposten-serie

Detta är den spännande historien om hur tre ungdomar från den bortglömda och slitna förorten Bleckmossen, kommer ett värdetransportrån på spåren. Berättelsen tar sin början när två lastbilar närmar sig Bleckmossen från var sitt håll. I den ena sitter tre gangsters på flykt och i den andra sitter en den rebelliska och självständiga Siri, på väg mot Bleckmossen med sin pappa.

Varför tvingas allt fler affärer i Bleckmossens centrum stänga igen? Till och med favorithaket ”Pizzeria San Francisco” står inför konkurs. Hur kan det då plötsligt öppna en ny lyxig fiskrestaurang strax intill? Ungdomarna i Bleckmossen bestämmer sig för att undersöka saken.

Här är den fristående och nyskrivna berättelsen baserad på samma karaktärer som återfinns i serieföljetongen ”Bleckmossen Boyz” som gått i Kamratposten sedan 2006. "Bleckmossen Boyz" publiceras löpande i Kamratposten och har blivit ett av de mest populära inslagen i tidningen. Serien är en blandning av absurd realism med inslag av spänning, kärlek, humor och relationer. Bleckmossen är tecknad och inspirerad av mangaserier.

Fler favoritkaraktärer från följetongen Bleckmossen Boyz dyker upp i boken. Håkan är den odräglige sportkillen som alltid letar efter nya sätt att mobba Emil och Amir (men som kanske i hemlighet hyser helt andra känslor för Emil). Och så finns förstås den hemlighetsfulle Ivan, en man med ett mörkt förflutet som spion inom KGB. Han håller – av någon mystisk anledning – alltid ett vakande öga över Bleckmossengänget.

Se även mer på bloggen www.bleckmossen.se

Upphov Oskar Ekman och Carolina Carromic Ståhlberg
Utgivare/år Sundbyberg ; Stockholm : Kartago 2016
Format E-media E-bok PDF
Kategori
ISBN 978-91-7515-169-4, 91-7515-169-3
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hci/DR
Till toppen av sidan