En oväntad vänskap light

En oväntad vänskap light

av Philippe Pozzo di Borgo Björn Pedersen Nike Bengtzelius (E-media, Ljudbok, E-ljudbok, strömmande) 2016, Svenska, För vuxna

Boken En oväntad vänskap (Vilja förlag 2014) är här bearbetad till en ännu mer lättläst version; ”light”.

Tanken bakom ”light” är att de läsare som kämpar med sin läsning fortfarande ska få tillgång till bra berättelser. Dessutom kan man börja med att läsa ”light”-versionen och sedan, i takt med läsprogressionen, avancera och läsa original-versionen. Fördelen är att man redan är bekant med berättelsen – då blir språket en större utmaning. 

Bokens Philippe behöver någon som kan ta hand om honom. Abdel, en före detta kriminell som är nyanländ från Algeriet, ansöker om jobbet. Philippe tycker att Abdel verkar skön och har rätt attityd, så han anställer Abdel. Att Abdel helt saknar erfarenheter från den här typen av jobb tycks inte bekomma honom. Deras liv förändras i och med detta. De sätter varandras tillvaro och värderingar på hårda prov, men samtidigt inleds en vänskap för livet.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

Upphov Philippe Pozzo di Borgo ; översättning: Nike Bengtzelius ; bearbetning: Tomas Dömstedt
Originaltitel Untouchable
Utgivare/år Helsingborg ; Stockholm : Vilja 2016
Format E-media Ljudbok E-ljudbok, strömmande
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789177230328
Anmärkning Speltid: 20 min., E-ljudbok (strömmande)librisxl
Klassifikation Lz Pozzo di Borgo, Philippe/DR
Till toppen av sidan