Athenas tecken

Athenas tecken

av Rick Riordan (E-media, E-bok, EPUB) 2015, Svenska, För barn och unga

Actionspäckat äventyr med antikens hjältar

Sju halvgudar. Ett flygande skepp. Ett uppdrag på andra sidan jordklotet.

Med de bästsäljande böckerna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson fick Rick Riordan ungdomar över hela världen att läsa om grekisk mytologi.
Del tre i nya serien Olympens hjältar visar att Rick Riordan är tillbaka i högform. Efter äventyren med Percy Jackson och de andra halvgudarna i Den försvunne hjälten och Den fängslade guden skruvas spänningen upp ytterligare när greker och romare måste välja mellan samarbete och undergång.

De romerska och grekiska halvgudarna har varit separerade från varandra i århundraden, men nu står världens öde på spel och de måste samarbeta eller gå under. Så säger den uråldriga profetian. Men när de grekiska halvgudarna anländer till det romerska lägret i sitt flygande skepp Argo II väcks gammalt fiendeskap till liv. Ska Percy, Annabeth, Jason och de andra utvalda lyckas ena de två grupperna och klara sitt uppdrag i Rom – eller bevittna civilisationens undergång?

Atenas tecken är ett explosivt äventyr där allting kan hända. Riordan bjuder på en oförglömlig resa över hav och land till Rom, där viktiga avslöjanden, ödesdigra offer och obeskrivliga fasor väntar våra hjältar. Borda Argo II – om du vågar…

Med den klassiska historieberättarens känsla för timing har Riordan skapat ännu ett fängslande äventyr, ända fram till sista sidans cliffhanger. Håll ut tills del fyra släpps.

Booklist Online


Upphov Rick Riordan ; översättning av Ylva Spångberg
Originaltitel The son of Neptune
Utgivare/år Stockholm : Bonnier Carlsen 2015
Serie
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-638-8718-5, 91-638-8718-5
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan