Poirots jul

Poirots jul

av Agatha Christie (E-media, E-bok, EPUB) 2015, Svenska, För vuxna

Att den gamle mannen hade så mycket blod i sig!

Den åldrade miljonären Simeon Lee har tre vuxna söner. Alla lika försummade som fyllda av hat mot varandra och sin far. Väl medveten om detta finner Simeon en sadistisk tillfredsställelse i att samla den dysfunktionella familjen för att fira jul tillsammans. Fast i sin rullstol ägnar han högtiden åt att utdela trakasserier och det råder ingen brist på konflikter i familjen. Men när Simeon hittas ihjälslagen går ändå ingenting ihop.

Från sitt stilla julfirande kallas Hercule Poirot till familjen Lees gods. Allt efter som han lägger ihop bitarna i mysteriet nystas fler mörka hemligheter upp än vad familjen skulle önska.

Poirots jul utkom år 1938 och mottogs med mycket fina recensioner. I Sverige har boken oförtjänt hamnat i skymundan trots att den anses vara en av Agatha Christies främsta romaner.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.

"Perfekt som julläsning." Bokhyllan
"Väldigt trevlig Christie-deckare." Bokdetektiven
"En av Agatha Christies absolut bästa romaner." Tidningen Kulturen

Upphov Agatha Christie ; översättning: Helen Ljungmark
Originaltitel Hercule Poirot's Christmas
Annan titel Hercule Poirots jul
Utgivare/år Stockholm : Bookmark 2015
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-7547-152-5, 91-7547-152-3
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan