1 - 50 av 387 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Alfred Nobel av

  Alfred Nobel ett liv

  Alfred Nobel är en av de mest berömda svenskarna genom tiderna. Nobel var kemist och uppfinnare och hans testamente gav oss Nobelpriset, som är världens mest kända pris. Alfred Nobel levde ett spännande liv under en händelserik tid i Europa. Ett liv-serien är...

 2. Omslagsbild: Schuberts Winterreise av

  Schuberts Winterreise en passionshistoria

  Ian Bostridge reder ut de litterära, historiska och psykologiska teman som slingrar sig genom de tjugofyra sångerna i detta verk. Schubert fullbordade Winterreise under de sista månaderna av sitt korta liv. En ung man, avvisad av sin älskade, lämnar huset där han...

 3. Omslagsbild: Liknelseboken av

  Liknelseboken en kärleksroman

  Boken kan ses som en fortsättning på Ett annat liv. Här handlar det om Modern och Fadern, om det går att slutligen lägga samman det som verkligen betydde något. Fram träder en kärleksskildring som tar sin början i ett möte mellan den unge 15-åringen och en...

 4. Omslagsbild: Plats av

  Plats

  Kortroman om en medelålders kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Hon är en vanlig kvinna med kontorsarbete, man och ett vuxet barn. Nu har hon hamnat i ett tillstånd där allt börjar kännas främmande. En dag lämnar hon hem och arbete och barrikaderar sig i en...

 5. Omslagsbild: Dans på glödande kol av

  Dans på glödande kol ett nytt fall för Maria ...

  Fjortonde boken med Gotlandspolisen Maria Wern. Elvaårige Leos mamma har dött i sviterna efter en brand. Tillsammans med sin pappa flyttar han till Visby och nu uppstår bränder i bostadsområdet. En politiker utsätts för trakasserier och kort därefter avlider hans...

 6. Omslagsbild: Tid att vara ensam av

  Tid att vara ensam

  Förf. vill förmedla sin syn på den självvalda ensamheten som något positivt, en livsviktig kraftresurs, ett sätt att se vart man är på väg och vad man vill med sitt liv. Ensamheten kan leda till att aningar hinner bli till tankar.

 7. Omslagsbild: Jordens täppor av

  Jordens täppor köksträdgårdar i hela världen

  Resehandbok. Förf. har rest runt o träffat odlare o trädgårdsentusiaster i Frankrike, Italien, Turkiet, Storbritannien, Norden, Ryssland, Kenya, Mexiko, Kina o Indien. Om odlingsmetoder, växter, grönsaker o kryddor.

 8. Omslagsbild: Gentlemän och spelare av

  Gentlemän och spelare

  En ny termin börjar på anrika S:t Oswalds, ett läroverk för pojkar i norra England. Gammalt groll gör sig påmint och den mystiske "Mullvaden" bjuder på illvilliga practical jokes som efterhand stegras till våld och mord.

 9. Omslagsbild: Fallet av

  Fallet

  Kriminalroman med Harry Bosch vid LAPD i Los Angeles. Fullmäktigeledamoten Irvin Irvings son hoppar eller blir knuffad från ett fönster på hotellet Chateau Marmont. Irving kräver att Bosch ska hålla i utredningen. Bosch är samtidigt upptagen med ett fall där det...

 10. Omslagsbild: Vandraren av

  Vandraren reseberättelser från Karelen 1828-1842

  Elias Lönnrot sammanställde det finska nationaleposet Kalevala. När han arbetade med upptecknandet i Karelen färdades han långa sträckor, ofta till fots. Hans resebrev innehåller iakttagelser av natur och folk.

 11. Omslagsbild: Ibsen på en timme av

  Ibsen på en timme

  I form av seriestrippar presenteras Henrik Ibsens liv och verk.

 12. Omslagsbild: Den politiska adeln av

  Den politiska adeln politikens förvandling från ...

  En debattbok där författaren driver tesen att politiken för de flesta blivit ett yrke där man lättare gör karriär om man har de rätta kontakterna, den rätta familjebakgrunden osv. Förslag ges på hur man kan vidareutveckla demokratin.

 13. Omslagsbild: I Goyas tecken av

  I Goyas tecken

  En roman om Goya där konstnären framträder som en okuvlig motståndare till underkastelsens förespråkare. Det som kännetecknar hans måleri är att han går utanför mallen och på så sätt blir en av den moderna konstens främsta föregångare.

 14. Omslagsbild: Paddington av

  Paddington boken om björnen från Peru

  Bilderbok om björnen Paddington. Här flyttar Paddington hem till familjen Brown i London och trivs riktigt bra med London-livet. Men ibland ställer han till det.

 15. Omslagsbild: Yūtūbiyā av

  Yūtūbiyā

  Denna spännande bestseller är en dystopi som utspelas i Egypten år 2023 när de rika lever i speciellt säkrade, inhägnade områden där de slipper umgås med de fattiga som trängs utanför under erbarmliga omständigheter.

 16. Omslagsbild: Nora Nora av

  Nora Nora Henrik Ibsens Dockhem och Ingmar Bergmans

  Författaren, professor emerita i drama-teater-film, skriver här om Ibsens "Ett dockhem". Som jämförelse studerar hon Ingmar Bergmans uppsättning på Dramaten år 1989.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

År

Till toppen av sidan