1 - 50 av 246 träffar

Visa:
  1. Omslagsbild: Castor målar av

    Castor målar

    En berättelse om bävern Castor som målar ett skåp. Han får hjälp av vännen Frippe. Bilderna visar både hur arbetet går till och hur verktygen man använder ser ut. Målartips och färglära i slutet av boken.

  2. Omslagsbild: Castor odlar av

    Castor odlar

    Bilderbok med bävern Castor och hans vän Frippe som här odlar bönor. Om utvecklingen från frö till färdiga bönor, som smakar gott med smör på, och som ger nya frön att plantera. Odlingsråd och faktaavsnitt om olika bönsorter ingår.

  3. Omslagsbild: Lätta fakta om hajar av

    Lätta fakta om hajar

    Illustrerad faktabok för barn om hajar. Här får man svar på frågor som: Vad äter hajar helst? Finns det självlysande hajar? Kan hajar simma baklänges?

  4. Omslagsbild: Castor snickrar av

    Castor snickrar

    En berättelse om bävern Castor som bygger en verktygslåda. Bilderna visar vilka verktyg som behövs och hur man går tillväga i arbetet. I slutet av boken finns materialritningar med angivna mått.

  5. Omslagsbild: Virkskolan av

    Virkskolan allt du behöver veta om virkning: te ...

    Boken går igenom olika tekniker, material och metoder gällande virkning. Olika tekniker visas, från grundläggande varianter till mer avancerade som t.ex. filetmönster. Om att arbeta med olika slags garn, blanda och matcha olika mönster och färger, uppskatta...

  6. Omslagsbild: Lätta fakta om sol, måne och stjärnor av

    Lätta fakta om sol, måne och stjärnor

    Illustrerad faktabok för barn om sol, måne och stjärnor. Här får man svar på frågor som: Vad består solen av? Hur gick det till när astronauter reste till månen? Vad är ett stjärnfall?

  7. Omslagsbild: Första boken om marsvin & hamster av

    Första boken om marsvin & hamster

    En bok för barn om marsvin och hamster som husdjur. Här får man lära sig hur de ska bo, utfodras, aktiveras och skötas om samt hur de kan bli bedömda på utställning.

  8. Omslagsbild: Små barn kan! av

    Små barn kan! om barns utveckling & lärande 0-5 år

    Enligt författaren kan man främja sitt barns utveckling genom att vara mycket tillsammans med det och svara på dess behov av omvårdnad och kontakt. Boken lär ut hur man kan skapa en trygg relation till sitt barn och bli medveten om de förmågor barnet har. Tips på...

  9. Omslagsbild: Tänk själv! av

    Tänk själv! en inspirationsbok för unga filosofer

    Boken vänder sig främst till gruppen 9-12 år. Författaren, gymnasielärare och doktorand i filosofi, vill ge en inblick i vad filosofi egentligen handlar om. Flera av de mest kända filosoferna presenteras liksom ett antal frågor avsedda att hjälpa läsaren att...

  10. Omslagsbild: Min mormors historia av

    Min mormors historia

    Tolv svenska kvinnliga författare skriver här om sina mormödrar. Berättelserna ger en bild av Sveriges moderna historia och av kvinnofrigörelsen.

  11. Omslagsbild: Börja släktforska av

    Börja släktforska genvägar till din släkts hi ...

    Om släktforskning för nybörjaren. Med utgångspunkt i ett autentiskt exempel visas hur man använder 1900-talets källor. Även tips om hur man går vidare i sitt sökande, vart man vänder sig, i vilken ordning man bör söka sig bakåt samt en översikt över...

  12. Omslagsbild: Visor och ramsor i Hellsingland av

    Visor och ramsor i Hellsingland

    År 2009 fyller Lennart Hellsing nittio år. Här ges tjugo av hans visor ut i en presentbok tillsammans med en cd som innehåller inspelningar av sångerna.

  13. Omslagsbild: Melankoliska rum av

    Melankoliska rum om ångest, leda och sårbarhet ...

    Författaren, professor i idé- och lärdomshistoria i Uppsala, undersöker här melankolin ur såväl ett historiskt som ett nutidsperspektiv. En slutsats är att de mörka känslor som en människa kan bära, tidigare kunde rymmas inom det normala.

  14. Omslagsbild: Teckna människor av

    Teckna människor

    Boken lär steg för steg ut hur man tecknar människor inklusive kroppsspråk och rörelser. Med början i enkla streckgubbar får man öva upp förmågan att studera rörelser och lära sig konstruera människokroppen mer systematiskt med grundläggande geometriska...

  15. Omslagsbild: Norstedts svenska synonymordbok av

    Norstedts svenska synonymordbok 196.000 synonymer

    Den femte, reviderade och omarbetade upplagan. Uppslagsord med synonymer samt ett hänvisningssystem. Synonymerna kommer från såväl normalspråket som från vardagligt och ålderdomligt språk. Även fraser och synonyma fraser till dessa.

  16. Omslagsbild: Karin Larssons värld av

    Karin Larssons värld inredning, trädgård, mat, ...

    Boken visar Karin Larsson som föregångare inom inredning, textil, mode, mat och trädgård. Här presenteras också några av hennes recept från Sundborn. En omarbetad och utvidgad utgåva av boken Karin Larsson i närbild.

  17. Omslagsbild: Staden av

    Staden så funkar den

    Faktabilderbok om staden. Frågor som besvaras är bl.a. hur det ser ut under marken, hur bankomaten, rödljusen, hissen och rulltrappan fungerar.

  18. Omslagsbild: Slow gardening av

    Slow gardening lustfyllda projekt för den medve ...

    Författaren har lanserat begreppet "slow gardening". Det innebär att man tar sig tid att njuta av sin trädgård, att man arbetar med och inte mot naturen samt skapar, inte köper trädgården. Här behandlas jordförbättring, frön och förökning, återvinning,...

  19. Omslagsbild: Sticka mera av

    Sticka mera en stickbok för dig som kan grunder ...

    Boken vänder sig till den som kan grunderna i stickning. Utifrån olika stickbeskrivningar får man hjälp att skapa olika plagg. Genom tips, råd och inspiration ska man våga testa olika saker och se vilka möjligheter stickningen ger. Ny, reviderad utgåva.

  20. Omslagsbild: Fursten av

    Fursten

    Machiavelli presenterar här sina idéer om maktens mekanismer och om hur en stat ska styras. Han analyserar de krafter som får människor att underkasta sig makten och de medel fursten bör använda för att behålla den samt samspelet mellan folket och fursten....

  21. Omslagsbild: Vägar till visdom av

    Vägar till visdom

    Syftet med boken är att lära ut hur vi kan bli allt visare. Genom att lära sig grunderna ska läsaren sedan använda sin visdom på bästa sätt. Författaren visar att visdom är ett konkret förhållningssätt till livet som leder till ett rikt liv och till bättre...

  22. Omslagsbild: Norstedts första spanska ordbok av

    Norstedts första spanska ordbok spansk-svensk, ...

    En spansk-svensk, svensk-spansk ordbok som riktar sig till nybörjaren. Många uppslag har bilder med olika vardagssituationer eller teman, såsom kroppen, motsatser, bondgården och vissa sidor har rutor med ord som tillhör ett visst område, t.ex. husdjur, färger,...

  23. Omslagsbild: Blommor i Sverige av

    Blommor i Sverige våra vanligaste vilda arter i ...

    Boken presenterar i text och bild (akvareller) tvåhundra av våra vanligaste blommor. Skillnaderna mellan snarlika arter pekas ut. Även kulturhistoriska aspekter tas upp, t.ex. varför en blomma heter som den gör.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

År

Till toppen av sidan