1 - 15 av 15 träffar

Visa:
  1. Omslagsbild: Konsten att vara snäll av

    Konsten att vara snäll

    Författaren, professor vid Karolinska institutet, hävdar att snällhet är den viktigaste enskilda framgångsfaktorn i våra liv. Om vad snällhet innebär, vilka motkrafter det finns som hindrar oss från att vara snälla, exempel från vetenskapliga studier och råd...

  2. Omslagsbild: Maskiner på väg av

    Maskiner på väg

    Del i en serie pekböcker med Mulle Meck och hunden Buffa. Här är det vägbygge på gång och en mängd stora maskiner såsom bulldozrar och ångvältar rullar fram.

  3. Omslagsbild: Den nya kvinnostaden av

    Den nya kvinnostaden pionjärer och glömda kvinn ...

    En bok om kvinnliga pionjärer genom tiderna. Läsaren möter bl.a. författare, konstnärer, forskare, upptäcktsresande, nunnor, hantverkare och härförare som alla trotsat gränser och visat på kvinnors möjligheter. Märks gör bl.a. Hildegard av Bingen, Teresa av...

  4. Omslagsbild: Om skönhet av

    Om skönhet

    Författaren ställer frågor om vad skönhet, konst, smak och mode är och har varit från antiken till idag. Bl.a. om utvecklingen i målerikonsten och litteraturen, betydelsen av fulhet, grymhet och det demoniska samt om varierande föreställningar om kärlek.

  5. Omslagsbild: Gudar & gudinnor i antikens Grekland av

    Gudar & gudinnor i antikens Grekland

    Illustrerad faktabok för barn om det antika Greklands gudar och gudinnor och om vilken roll de spelade i människornas dagliga liv. Del i serien Gudar & gudinnor.

  6. Omslagsbild: Stockholm av

    Stockholm från holme till huvudstad

    Faktabok om Stockholms historia som skildrar olika viktiga händelser under skilda tidsperioder. Här får man veta hur människorna levde och vad som har format Stockholm till den huvudstad den är idag.

  7. Omslagsbild: Första fotbollsboken av

    Första fotbollsboken

    En bok om fotboll för unga som vill lära sig grunderna. De viktigaste reglerna för såväl 7-manna som 11-manna, inblick i spelets idé, förklaring av grundläggande begrepp, hur man gör i s.k. fasta situationer, träningstips och förslag på övningar....

  8. Omslagsbild: Bonniers stora bok om katter av

    Bonniers stora bok om katter

    En bok om tamkatter, deras ursprung och historia innehållande fakta om internationellt erkända raser. Om skötsel och vård, sjukdomar och foder samt fakta och tips om avel och utställningsverksamhet. Reviderad och utökad utgåva.

  9. Omslagsbild: Dag Hammarskjöld av

    Dag Hammarskjöld den förste moderne svensken

    En bok om Dag Hammarskjöld (1905-1961). Han var FN:s generalsekreterare under åren 1953-1961. Dessförinnan hade han varit statssekreterare, minister, diplomat och medlem av Svenska Akademien.

  10. Omslagsbild: Släktforska av

    Släktforska steg för steg

    En bok för den som vill ta reda på sin släkts historia. Om hur och var man börjar sitt sökande och vart man sedan vänder sig. Sjunde, helt omarbetade och aktualiserade utgåvan med nya avsnitt bl.a. om emigranthandlingar och att forska i de äldsta böckerna....

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

År

Till toppen av sidan