1 - 50 av 10 378 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Ondskan av

  Ondskan

  Erik är van att få stryk. Hans farsa slår honom varje dag. I plugget är Erik ledare för ett gäng som begår brott. När gänget åker fast måste Erik börja i internatskolan Stjärnsberg. Och här är våldet värre än hemma, mycket värre. Ondskan är en...

 2. Omslagsbild: Dagböcker och anteckningar av

  Dagböcker och anteckningar 1950-1962

  Alla bevarade brev och dagböcker av författaren och poeten Sylvia Plath publiceras här för första gången, även de som varit i maken Ted Hughes ägo.

 3. Omslagsbild: Sunnanäng av

  Sunnanäng

  Sagan Sunnanäng som bilderbok. Två föräldralösa syskon hamnar hos bonden i Myra där de får slita ont. Men en dag för en röd fågel dem till Sunnanäng. Här är våren evig, de får alltid äta sig mätta och leka så mycket de vill.

 4. Omslagsbild: Min första engelska ordbok av

  Min första engelska ordbok 1.000 ord, 1.000 bi ...

  En bok tänkt för barn som börjar lära sig engelska. Tusen ord presenteras med bild, svensk översättning, i en mening och med förslag på minneslek. Orden är indelade efter teman som kroppen, hemma, i skolan och känslor.

 5. Omslagsbild: Det sjunde inseglet av

  Det sjunde inseglet en film

  "Det är under digerdödens härjningar. På en strand möter riddaren Antonius Block Döden som har kommit för att hämta honom. På Antonius' förslag inleder de ett parti schack. Döden går med på att låta honom leva så länge han förmår bjuda motstånd i...

 6. Omslagsbild: Mulle Meck berättar om hus av

  Mulle Meck berättar om hus

  Boken ingår i en serie faktaböcker med Mulle Meck och hunden Buffa som denna gång berättar om hus. Fakta om olika hustyper såsom hyddor, fyrar, husbåtar och båthus samt om takstolar, åskledare och uppvärmning med hjälp av vindkraft och solenergi.

 7. Omslagsbild: Rut & Knut tittar ut på resor av

  Rut & Knut tittar ut på resor tåg och trafikljus

  Del i faktaboksserie med Rut o Knut som här lär sig om resor. Vad alla skyltar betyder, hur man gör i trafiken o olika sätt att resa som att cykla, åka bil, båt eller flyga. Inneh. experiment, pyssel o övningar som barnen kan göra hemma eller på dagis.

 8. Omslagsbild: En midsommarnattsdröm av

  En midsommarnattsdröm

  Shakespeares drama En midsommarnattsdröm i Göran O Erikssons översättning i pocketutgåva.

 9. Omslagsbild: Jag valde mitt liv av

  Jag valde mitt liv

  Memoarer. Förf., journalist o dotter till orientalisten H S Nyberg, föddes i Paris 1928, levde ett självständigt liv o besökte många platser i Orienten - Pakistan, Indien, Afghanistan, Iran, Irak. Efter andra världskriget bodde hon i Västtyskland.

 10. Omslagsbild: One piece av

  One piece 4, Ulv i fårakläder

  Del fyra i serien, mangan, om jakten på sjörövarskatten One Piece. Huvudperson och hjälte är pojken Monkey B Ruffy vars kropp blev töjbar som gummi då han åt av djävulsfrukten. Dessvärre blev han samtidigt av med sin simförmåga.

 11. Omslagsbild: One piece av

  One piece 6, Löftet

  Del sex i serien, mangan, om jakten på sjörövarskatten One Piece. Huvudperson och hjälte är pojken Monkey D Ruffy vars kropp blev töjbar som gummi då han åt av djävulsfrukten. Dessvärre blev han samtidigt av med sin simförmåga.

 12. Omslagsbild: Kemins värld av

  Kemins värld en titt på periodiska systemet

  Ingår i serien Wooden books som på ett lättillgängligt men ändå seriöst sätt vill presentera vetenskap o konst. Om egenskaper, samband o samverkan hos olika ämnen o atomernas minsta beståndsdelar. Om periodiska systemet o teorierna kring Big Bang.

 13. Omslagsbild:

  "Så började det-" Vol. 1

  Den första av två volymer som samlar berättelserna om hur allt började: när Bamse träffade Lille Skutt, hur Katten Jansson o Husmusen kom till farmor o när Bamse träffade sin mamma o pappa. Även faktasidor som svarar på frågor om dunder-honung o annat.

 14. Omslagsbild: Så lever rådjuret av

  Så lever rådjuret

  En faktabok för yngre barn som följer rådjuret under ett helt år. Bl.a. om rådjurskiden och om hur djuren har det på vintern.

 15. Omslagsbild: One piece av

  One piece 1, Äventyret börjar

  Del ett i serien, mangan, om jakten på sjörövarskatten One Piece. Huvudperson och hjälte är pojken Monkey B Ruffy vars kropp blev töjbar som gummi då han åt av djävulsfrukten. Dessvärre blev han samtidigt av med sin simförmåga.

 16. Omslagsbild: Macbeth av

  Macbeth

  Shakespeares drama om maktbegär och äregirighet i Göran O. Erikssons översättning.

 17. Omslagsbild: Romeo och Juliet av

  Romeo och Juliet

  Shakespeares drama om kärlek och släktfejd i Göran O. Erikssons översättning.

 18. Omslagsbild: Öland av

  Öland

  Om Ölands historia, bl.a. järnvägsepoken och badortshistoria; naturen med alvarets speciella flora; konstnärer och konsthantverkare; gamla mattraditioner och ny regional matkultur. Dessutom ett guidekapitel med sevärdheter.

 19. Omslagsbild: Designhistoria av

  Designhistoria en introduktion

  Lärobok i industridesignens internationella historia med början i industrialismen över art nouveau, modernismen, det ryska avantgardet, Bauhausrörelsen och fram till den globala produktionen.

 20. Omslagsbild: Dramer av

  Dramer

  Sex dramer av Anton Tjechov i Staffan Skotts översättning från 1986 återges här som första volymen i Gidlunds klassikerserie. Dramerna är Ivanov, Skogsspöket, Måsen, Morbror Vanja, Tre systrar och Körsbärsträdgården.

 21. Omslagsbild: Japansk haiku - världens kortaste diktform av

  Japansk haiku - världens kortaste diktform

  Författaren skriver om haikun och dess historia. Exempel från de klassiska mästarna och ett urval verk av 1900-talets haikupoeter. Förklaring av haikutermer.

 22. Omslagsbild: Modeboken av

  Modeboken 1900-2000

  Författaren, tidigare modekrönikör i Damernas Värld, berättar här 1900-talets modehistoria. Varje decennium stilbeskrivs i bild och text. Korta artiklar tar upp t.ex. haute couture, gatumode samt mer och mindre kända kreatörer.

 23. Omslagsbild: Stjärnor och äpplen som faller av

  Stjärnor och äpplen som faller en bok om uppt ...

  En populärvetenskaplig bok om fysik. Om hur världen hänger ihop och hur man trott att den hänger ihop från antiken till nu. Förf. visar hur samhällsutv., tekniska landvinningar, religion o politik har samspelat med eller motverkat framsteg inom fysiken.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

År

Till toppen av sidan