1 - 50 av 9 398 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Judendomen av

  Judendomen kultur, historia, tradition

  Intro. till judendomen. Om kultur, historia o tradition ur omväxlande kronologiskt (från tidiga spår till idag) resp. tematiskt persp. Förf. vill visa dels på det gemensamma men även hur livsstilar, åsikter o tolkningar går isär.

 2. Omslagsbild: Populärmusik från Vittula av

  Populärmusik från Vittula

  Matti och hans tystlåtna kompis Niila växer upp i det barnrika kvarter i Pajalas utkant som i folkmun kallas Vittulajänkkä, förkortat Vittula. I översättning blir det Fittmyren, så kallat "som ett slags rå hyllning till den kvinnliga fruktsamheten". Det är...

 3. Omslagsbild: Det andra könet av

  Det andra könet

  Författaren beskriver kvinnans situation ur olika aspekter och hur det blivit som det är. Om kvinnans olika roller, utveckling, om fakta och myter samt om hur det känns att vara kvinna. Oavkortad utgåva för första gången på svenska.

 4. Omslagsbild: Guinness world records av

  Guinness world records rekordboken! 2016

  Här presenteras de allra senaste rekorden, bedrifterna och äventyren varvat med odödliga klassiska rekord. För första gången uppslag om Netflix, appar och podcasts. Listor, tabeller och djupdykningar i särskilt spännande rekord.

 5. Omslagsbild: Noveller av

  Noveller

  Samling av ett tjugotal noveller av Anton Tjechov bl.a. "En ledsam historia" samt ett antal ungdomsverk, ej tidigare översatta till svenska.

 6. Omslagsbild: Läs mig - sluka mig! av

  Läs mig - sluka mig!

  Forskare och författare ger här en samlad bild av dagens svenska barnbok. De visar hur synen på barnboken och barnboksforskningen har utvecklats och förändrats under de senaste decennierna. Boken riktar sig främst till studenter på grundnivå vid universitet och...

 7. Omslagsbild: Flickornas historia - Europa av

  Flickornas historia - Europa från Eirene i anti ...

  Historiebok med sjutton berättelser om flickor från sjutton århundraden, från sjutton platser i Europa. Från Eirene i antikens Grekland till Dilan i dagens Sverige. En faktatext avslutar varje berättelse.

 8. Omslagsbild: Tillbaka till medeltiden av

  Tillbaka till medeltiden

  Kalmar 1397. Läsaren får lära känna staden o dess människor genom syskonen Walter, Birgitta o Eskil. Pappa Johannes äger bageriet o mamma Kerstin säljer brödet på torget. Bokens miljöer är hämtade från Salvestaden.

 9. Omslagsbild: Sluta hetsäta! av

  Sluta hetsäta! handbok för dig som vågar försö ...

  Tiotusentals unga svenska kvinnor– och inte så få män– lider av hetsätning eller bulimia nervosa, en ätstörning nära besläktad med anorexia nervosa. Många av dem har svårt att få effektiv hjälp för sina problem eller drar sig för att uppsöka...

 10. Omslagsbild: Sagor om vintern av

  Sagor om vintern

  Den första delen i en antologiserie om de fyra årstiderna. En samling berättelser, sånger och dikter om vintern.

 11. Omslagsbild: Lilla snopp-boken av

  Lilla snopp-boken

  Faktabok om snoppar. Utgångspunkt är killars egna frågor om sitt kön. Frågor och svar om anatomi och funktion, föreställningar kring manlighet, om kondomens historia samt intervjuer med både killar och tjejer om oro, skryt och tävlande.

 12. Omslagsbild: De osannolika systrarna Mitford av

  De osannolika systrarna Mitford en sannsaga

  Om de engelska systrarna Mitford. Äldst var Nancy, förf. som umgicks i Evelyn Waughs krets. Yngst var Diana, Churchills o Hitlers älskling, som gifte sig med Oswald Mosley. Förf. har intervjuat närstående samt Diana o Deborah som fortfarande lever.

 13. Omslagsbild: Växtfärgning av

  Växtfärgning med örter, svampar och lavar

  Bok om färgning av garn och textilier med hjälp av örter, vampar och lavar.

 14. Omslagsbild: Prismas stora snickarbok av

  Prismas stora snickarbok en mångsidig och prakt ...

  Boken lär ut snickeriets grunder, beskriver de olika träslagen, verktyg, olika tekniker som ytbehandling och fogtekniker. Tjugo projekt med beskrivningar för såväl nybörjaren som den mer erfarne - hyllor, stolar, bord, skåp.

 15. Omslagsbild: Historien om Sverige av

  Historien om Sverige Från istid till framtid

  Tionde och sista delen i serien "Historien om Sverige". Boken är en sammanfattning av de senaste 14 000 åren i Sveriges historia, vilket har behandlats mer utförligt i seriens tidigare delar.

 16. Omslagsbild: Beskärning av trädgårdens träd & buskar av

  Beskärning av trädgårdens träd & buskar

  Om beskärning av träd och buskar. Förf. menar att frågorna som bör ställas är: hur fungerar växterna, hur kan deras tillvaro underlättas och hur reagerar de som levande individer på ingreppen. Innehåller växtlista med beskärningsanvisningar.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

År

Till toppen av sidan