1 - 50 av 94 träffar

Visa:
  1. Omslagsbild: Träna schack med Jesper Hall av

    Träna schack med Jesper Hall

    Om att träna schack när nybörjarnivån är passerad. Spelare och tränare får råd och förslag till träningssätt och fördjupning. Hur man kan utveckla förståelse för spelets olika faser: öppning, mittspel, slutspel, taktik och strategi.

  2. Omslagsbild: Tama djurungar av

    Tama djurungar en bok

    Faktabok om tama djurungar: hästar, kor, grisar, får, getter, hundar, katter, kaniner, höns, gäss, kalkoner och renar. Om hur de lever och tar hand om sina ungar.

  3. Omslagsbild: Sagor från skogen av

    Sagor från skogen svenska folksagor

    Sagosamling med tolv mer eller mindre kända folksagor alla med anknytning till skogen. Valda och lätt bearbetade av författaren. Exempel på inkluderade sagor: Koka soppa på en spik samt Tummeliten och jättefolket.

  4. Omslagsbild: Bygga till av

    Bygga till

    Boken riktar sig till den som vill bygga till sitt hus - i vinkel, på höjden eller som ny huskropp. Exempel hämtas ur verkligheten. Råd ges om material och estetik, checklistor finns över ett bygges alla skeenden och kostnader.

  5. Omslagsbild: Skepnader i skymningen av

    Skepnader i skymningen möten med folktrons väsen

    Ca trettio berättelser som utspelar sig under senare hälften av 1800-talet. Huvudpersonerna, både barn och vuxna, upplever hur folktrons väsen griper in i tillvaron. Även en översikt över våra folktroväsen.

  6. Omslagsbild: Tala väl av

    Tala väl 10 lektioner i praktisk retorik

    Författaren, professor i retorik ger här handledning i konsten att bli en bra talare. Han tar hjälp av bl.a. Cicero och Matin Luther.

  7. Omslagsbild: Barnens egen krukväxtbok av

    Barnens egen krukväxtbok lättodlade krukväxter ...

    Bok om lättodlade och lättskötta krukväxter. Beskriver hur mycket ljus, vatten och näring respektive växt behöver, hur man förökar växter och hur man driver upp nya plantor från kärnor och frön. Kapitel om skadedjur ingår.

  8. Omslagsbild: Yoga för alla av

    Yoga för alla

    Boken vill lära ut hur man kan bygga upp en yogarutin och hur man därmed kan öka sitt välbefinnande och uppnå en känsla av inre lugn. Olika positioner och enkla instruktioner till meditationsövningar demonstreras steg för steg.

  9. Omslagsbild: Älskade barn av

    Älskade barn

    Katarina Elg blir misshandlad av fadern till det barn hon väntar. Hon har själv vuxit upp i en familj med hustrumisshandel och börjar fråga sig om våld går i arv. Så småningom börjar hon förstå moderns situation.

  10. Omslagsbild: Snö av

    Snö en renskötare berättar

    Byggd på intervjuer med Johan Rassa, renskötare i Laponia. Förf. har systematiserat samisk is- o snökunskap o presenterar 300 ord med förklaring o foton. Vill ge inblick i villkoren för att flytta familj o tillhörigheter i renrajd.

  11. Omslagsbild: Tänk på hjärnan av

    Tänk på hjärnan

    En bok om den mänskliga hjärnan. Ställer frågor som: vad är hjärnan gjord av, vad är en tanke, hur fungerar minnet samt vad händer när vi drömmer.

  12. Omslagsbild: Världens största underverk av

    Världens största underverk

    En bok om världens olika underverk, både de sju klassiska och mer moderna byggnadsverk samt naturformationer och viktiga uppfinningar. Tar även upp konstruktions- och byggnadsteknik.

  13. Omslagsbild: Runda rum och höga hus av

    Runda rum och höga hus en liten bok om arkitektur

    Författaren vill med boken stimulera barn till att upptäcka sin närmiljö, skapa egna konstruktioner och se vad som händer om man ändrar på t.ex. färg eller material.

  14. Omslagsbild: Älskade cykel av

    Älskade cykel år 1800-2000

    I text och bild får vi följa cykelns tekniska utveckling från träcyklar och höghjulingar till dagens mountainbikes. Några cykelfabriker presenteras. Cykelns sociala funktion beskrivs - den bröt t.ex. isoleringen på landsbygden

  15. Omslagsbild: Gräv efter spår av

    Gräv efter spår

    En faktabilderbok om arkeologi. Svarar på frågor om vad en arkeolog gör, hur det går till att gräva o varför man gräver. Man får veta hur man klädde sig förr i tiden, om medeltidsfrisyrer, spel o lekar o enklare matrecept.

  16. Omslagsbild: Kul med hund av

    Kul med hund

    Aktivitetsbok för barn med hund. Råd om vad man ska tänka på när man tränar hundar. Tips på lekar och övningar som tränar olika färdigheter, recept på hundkex och hundgodis samt pyssel.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

År

Till toppen av sidan