1 - 50 av 4 129 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Brott och straff av

  Brott och straff

  Berättelsen om den fattige studenten Raskolnikov som mördar en pantlånerska eftersom han anser att han står över samhällets lagar och moraliska normer. Utkom på svenska första gången 1884.

 2. Omslagsbild: Stora boken om Bill & Bolla av

  Stora boken om Bill & Bolla -han så klok oc ...

  Innehåller berättelserna Ramsor och tramsor om Bill och Bolla samt Klokigt och tokigt om Bill och Bolla. Böckerna handlar om Gunilla Bergströms egna barn Pål och Boel. Berättelserna handlar om vardagen med Pål och den förståndshandikappade Boel. Lämplig...

 3. Omslagsbild: Profitörerna av

  Profitörerna en polisroman

  Andra kriminalromanen med Lars Martin Johansson och hans kollegor som här utreder mordet på en prostituerad kvinna.

 4. Omslagsbild: Historien av

  Historien

  Handlingen utspelar sig i Rom under åren 1941-47. Ida Ramundo är lärare och änka med sönerna Nino, snart vuxen, och Giuseppe, som Ida får efter att ha blivit våldtagen av en tysk soldat. Familjen drabbas hårt av kriget. Utkom på svenska första gången 1979.

 5. Omslagsbild: Jernbanan av

  Jernbanan 1, Din tjänare hör ; Vredens barn ; Nabots sten

  De tre första delarna av sju i eposet Jernbanan. Den röda tråden är bygget av stambanan i norra Sverige, men det viktigaste är människorna. Berättelsen börjar år 1878, när Didrik får syn på en artikel i Skjelletavisen om en jernbana i norr.

 6. Omslagsbild: Cementträdgården av

  Cementträdgården

  Fyra syskon blir plötsligt föräldralösa. De är rädda för att bli omhändertagna av myndigheterna o gjuter in moderns kropp i cement i källaren. De börjar leva ett liv långt från vanliga konventioner. Utk. på sv. första ggn 1979.

 7. Omslagsbild: Bara Elvis av

  Bara Elvis

  Femte och sista boken om Elvis Karlsson. Brevväxlingen med Torsten fortsätter - honom kan Elvis fråga om allt mellan himmel och jord. När Elvis får veta att Torsten ska flytta in hos farfar blir han först arg och svartsjuk, senare får han reda på att Torsten är...

 8. Omslagsbild: Autisterna av

  Autisterna

  Huvudpersonen är en man utan moral, karaktär och egentlig identitet. Han rör sig i ett europeiskt stadslandskap, en värld helt utan mening, i vilken han själv kan inta vilken position som helst. Författarens debutroman. Utkom första gången 1979.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

År

Till toppen av sidan