1 - 50 av 69 träffar

Visa:
  1. Omslagsbild: Vem har varit här? av

    Vem har varit här?

    Om djur och deras spår. Varje djur presenteras med en kort text och sin spårstämpel i naturlig storlek. Läsaren möter bl.a. katter, harar, fåglar, rådjur, ekorrar, uttrar, lodjur, älgar och björnar.

  2. Omslagsbild: Hos djuren på Skansen av

    Hos djuren på Skansen

    Läsaren får här följa med på Skansens matningsrunda o träffa olika djur såsom: varg, järv, björn, älg o iller. Förf., som är biolog, berättar om arternas egenheter o beteende varvat med berättelser om livet i djurparken.

  3. Omslagsbild: Vargar av

    Vargar

    Bok om vargens liv och beteende. Om hur de jagar och om hierarkier inom flockarna bl.a.

  4. Omslagsbild: Boken om polardjur av

    Boken om polardjur

    En bok om djuren i polarområdena Arktis o Antarktis. Vi möter bl.a.: isbjörnar, vargar, sjöleoparder, grönlandssälar, grönlandsvalar, fjällämlar, labbar, stormfåglar samt kungs- o adéliepingviner.

  5. Omslagsbild: Sommarlovsboken av

    Sommarlovsboken

    En naturpysselbok för sommarlovet. T.ex. om hur man kan göra bläck, penna o vattenfärg av sådant man hittar i naturen, hur man spår med grässtrån. Innehåller även enkla naturiakttagelser, botaniska fakta, folktro o naturmedicin.

  6. Omslagsbild: Fåglar och ljus av

    Fåglar och ljus

    Boken presenterar fågelmålaren Lars Jonsson och hans verk. Ca 150 målningar och teckningar. Innehåller en dialog mellan konstnären och Björn Linnell samt en essä av Staffan Söderblom om naturen och betraktandet av fåglar.

  7. Omslagsbild: Våra däggdjur av

    Våra däggdjur

    Faktbok om nordiska däggdjur, stora som små, på land o i vatten. Författaren betonar vårt gemensamma ansvar för arternas fortbestånd o för miljön. Tips om hur man kan studera o värna om arterna ges.

  8. Omslagsbild: Den lilla boken om björnen av

    Den lilla boken om björnen

    Vi följer björnen Binna under ett år, bl.a. när hon går i ide och får ungar. Boken som är ett samarbete mellan WWF, projektet "De 5 stora" samt Richters förlag syftar till att sprida kunskap om våra rovdjur. Faktaavsnitt finns.

  9. Omslagsbild: Sommarfåglar kring vårt hus av

    Sommarfåglar kring vårt hus

    En bok med fakta om några av de fåglar vi ser på sommaren. Vi får t.ex. veta att den svartvita flugsnapparen väger så lite att man skulle kunna skicka två fåglar för ett vanligt brevporto.

  10. Omslagsbild: Sjukvård i djurvärlden av

    Sjukvård i djurvärlden hur djur hanterar live ...

    En bok om hur djur håller sig friska, vad de gör när de blir sjuka, hur de hanterar social stress och angrepp från andra djur, hur de gör för att få friska och starka ungar. Svaren på frågorna har sin grund i observationer och experiment.

  11. Omslagsbild: Sitt en stund vid havet av

    Sitt en stund vid havet

    Om vad man kan se och göra i havet och på stranden - om strandkrabbor och sjöstjärnor, om att fiska tångräkor och vattengråsuggor, samla snäckskal och musslor.

  12. Omslagsbild: Humlans blomsterbok av

    Humlans blomsterbok

    En bok om de olika humlor som finns i Sverige. Var de bor, hur de samlar in honung, övervintrar och vilka blommor de tycker om. Beskrivning av mer än femtio av våra vanligaste växter.

  13. Omslagsbild: Sitt en stund på ängen av

    Sitt en stund på ängen

    Om vad man kan se på ängen - fjärilar som flyger runt ängsblommorna, skalbaggar, syrsor, maskar och snäckor som kryper runt i gräset, spindeln som väver sina nät.

  14. Omslagsbild: Djurens språk av

    Djurens språk

    Faktabok för barn om hur djur kommunicerar med varandra. Bl.a. om hur elefanter hälsar och om valarnas sång, binas dans, lysande insekter och gitarrspelande fiskar.

  15. Omslagsbild: Människoapor av

    Människoapor

    Bok om människans släktingar de stora aporna: gorillan, orangutangen, gibbonen och chimpansen.

  16. Omslagsbild: Rovdjur av

    Rovdjur

    En bok inom projektet De fem stora. Författaren och de båda naturfotograferna har följt de fem stora rovdjuren i Norden: varg, björn, lodjur, djärv och människa.

  17. Omslagsbild: Fågelmusik av

    Fågelmusik ett tema med variationer

    Att urskilja olika fåglars sång kräverträning. Många arter varierar sin sång, omgivningen påverkar hur vi upplever den osv. Författaren lyfter fram karakteristiska drag och ger ex. på kompositörer som inspirerats av fågelsång.

  18. Omslagsbild: Gökmaffia och falska orkidéer av

    Gökmaffia och falska orkidéer forskningsnytt ...

    En bok om de senaste tjugofem årens framsteg inom den beteendebiologiska forskningen. Författaren berättar om intelligens och kognitiv förmåga hos djur av olika slag och från olika delar av världen.

  19. Omslagsbild: Naturens budbärare av

    Naturens budbärare från djursignaler till männ ...

    Förf., professor i zoologi, anser att man bör tala om djurens "språk", innehållande färger, former, dofter, ekolod och elektriska fält, som varande kommunikation på arternas egna premisser och inte direkt jämförbar med människans språk.

  20. Omslagsbild: Tärnan av

    Tärnan

    En bok om silvertärnor och fisktärnor på ett skär i Stockholms skärgård. Tärnorna återvänder på våren varje år. I närbilder får läsaren följa uppvaktning, parning, äggläggning, kläckning och matning av ungarna.

  21. Omslagsbild: Fågelliv betyder orden av

    Fågelliv betyder orden vandringar i Erik Rosen ...

    En bok om författaren o ornitologen Erik Rosenberg. Han gjorde många upptäckter om fåglars häcknings- o rastplatser. Tidigt blev han medveten om olika miljögifters påverkan på fågellivet. Boken ges ut i samband med hundraårsfirandet av hans födelse.

  22. Omslagsbild: Att röra vid en vild delfin av

    Att röra vid en vild delfin en upptäcktsresa m ...

    Förf. studerade under flera år vilda delfiner på Australiens västkust. Hon berättar här om sina upplevelser. Bl.a. om delfiners föräldrar- barnrelation, skillnaden mellan könen o om de olika ljud de anv. för att kommunicera med varandra.

  23. Omslagsbild: I lappugglans skog av

    I lappugglans skog

    Författaren, naturfotograf, har följt en lappugglefamilj i ett antal år. Bilder på och texter om dem presenteras här samt skildringar av andra fåglar såsom fiskgjuse, storlom och tjäder. Innehåller även kapitel om björn, räv och järv.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

Klassifikationskod

År

Till toppen av sidan