1 - 50 av 188 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Den skötsamme arbetaren av

  Den skötsamme arbetaren idéer och ideal i ett ...

  Inom den svenska arbetarklassen växer det under 1900-talets första årtionden fram ett slags skötsamhetens kultur med centrum i fackföreningar, nykterhetsloger och bildningsorganisationer. Denna kultur utgjorde en dimension av vardagen och tog sig uttryck i...

 2. Omslagsbild: Maten av

  Maten hunger och törst i Västerbotten

  Om husmanskost från Västerbotten. Här presenteras den brevväxling författaren Torgny Lindgren hade med tv-kocken Ella Nilsson om gamla tiders mat, moderna råvaror, synen på ätande och behovet av njutning. Receptsamling ingår.

 3. Omslagsbild: Till häst genom Västerbotten av

  Till häst genom Västerbotten

  Bokens författare utgör ena halvan av humorgruppen Klungan. I juni 2013 ger de sig ut på berättarjakt genom Västerbotten. Boken är en reseskildring genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram.

 4. Omslagsbild: Röster i Västerbotten av

  Röster i Västerbotten en antologi

  Del i antologiserie med texter, lyrik och prosa från svenska landskap. Denna del behandlar Västerbotten. De medverkande författarna, som är från detta landskap eller har anknytning till det, presenteras.

 5. Omslagsbild: Botnia av

  Botnia landet som reser sig ur havet

  Författaren skriver om Botnianaturen vars utveckling präglas av landhöjningen på en centimeter per år. Om ett par tusen år kommer det att bildas en landbrygga i Kvarken mellan Sverige och Finland med resultatet att Bottenviken blir Europas största insjö.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

År

Till toppen av sidan