1 - 15 av 15 träffar

Visa:
  1. Omslagsbild: Kriget har inget kvinnligt ansikte av

    Kriget har inget kvinnligt ansikte en utopis röster

    Under andra världskriget deltog över en miljon kvinnor i Sovjets Röda armé. De vårdade sjuka och döende, tvättade blodiga uniformer eller bakade bröd nätterna igenom. Andra slogs som stridspiloter, prickskyttar och partisaner. Efter kriget blev det bara män som...

  2. Omslagsbild: Konsten att vara kvinna av

    Konsten att vara kvinna

    Författaren är brittisk krönikör och tv-kritiker i The Times. Utifrån egna erfarenheter ställer hon frågor om vad det innebär att vara kvinna.

  3. Omslagsbild: Det enda könet av

    Det enda könet varför du är förförd av den eko ...

    Författaren granskar begreppet Homo Economicus, den ekonomiska människan som är rationell, objektiv, kalkylerande och oberoende. Hon finner att allt som karakteriserar Homo Economicus är egenskaper som vi har lärt oss att associera till manlighet.

  4. Omslagsbild: Mama Dolly av

    Mama Dolly bilder om moderskap från jungfru Mar ...

    En kulturhistorisk betraktelse som granskar bilder av moderskap från hela världen. Det rör sig om modersfigurer som jungfru Maria, Medea och Loretta Lynn. Om bortbytingar och aborter, fertilitetssymboler och demoner, manliga mammor och danska spermabanker, om rädslan...

  5. Omslagsbild: Jag bar en ocean av

    Jag bar en ocean en memoar

    Kelle Groom berättar här om sitt liv som missbrukare redan från tonåren. Genom en djupdykning i sin familjehistoria försöker hon finna roten till allt det onda och kartlägga de sammansatta krafter som samverkar när det gäller liv och död.

  6. Omslagsbild: Asnād-i bahāʾiyān-i Īrān av

    Asnād-i bahāʾiyān-i Īrān az sāl-i 1320 tā ...

    Författare till denna bok har gjort ett urval av statlig dokumentation från perioden 1941 - 1952 som berör den religiösa rörelsen Bahai. I inledningen redogörs för de aktioner som genomfördes under Pahlavi regimen gentemot Bahais utövare.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Medietyp

År

Övrig upphovsman

Till toppen av sidan