1 - 50 av 163 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Ektiğim tohumdan dinozor çiktı! av

  Ektiğim tohumdan dinozor çiktı!

  Den handlar om en liten kille, Baybars, som ska hjälpa sin mor i trädgården. Baybars klagar, men hans mor berättar för honom att ur fröna kan det komma fram de mest intressanta sakerna.

 2. Omslagsbild: Turkisk bildordbok av

  Turkisk bildordbok svenska, turkiska

  En bildordbok uppdelad i cirka åttio ämnesområden under sjutton rubriker. Man kan söka via ämnesområde eller via det svenska eller turkiska registret.

 3. Omslagsbild: Memet Usta tekne yapiyor av

  Memet Usta tekne yapiyor

  Bilderbok om en liten händig och äventyrslysten man, som bygger en båt för att få se vad som finns på andra sidan havet. Med kortfattad text och illustrativa bilder visas hur en segelbåt är konstruerad, från kölstock till segel.

 4. Omslagsbild: Ellika Tomson'un keşif günlüǧü av

  Ellika Tomson'un keşif günlüǧü

  Ellika har problem när hon ska skriva uppsats i skolan om upptäckaren Christofer Columbus. Vaktmästaren i hyreshuset där hon bor föreslår att hon istället ska bli upptäckare i sin omgivning, för där finns många människor att upptäcka och lära känna. I sin...

 5. Omslagsbild: Tekerleme şekerleme av

  Tekerleme şekerleme

  Tekerleme är en barnramsa, en ordlek av varierad längd, rytmisk och rimmad. Det rör sig om en nonsensdikt där ord som inte passar ihop kombineras med en absurd och komisk effekt.

 6. Omslagsbild: Sen gittin ya ben çok güzelleştim av

  Sen gittin ya ben çok güzelleştim

  Kærlighedsroman om en ung kvinde, som forlader sin mand. Hun synes at hun er ved at miste sin selvstændighed og selvtillid

 7. Omslagsbild: Turkisk-svenskt lexikon av

  Turkisk-svenskt lexikon 40.000 uppslagsord = Tü ...

  En omarbetad och utökad upplaga av Musa Güners Turkisk-svenskt lexikon. Ett stort antal nya ord och uttryck har hämtats ur det stora standardlexikonet Türkce sözlük utgivet 2005 av Türk dil kurunu - en institution som motsvarar Svenska akademin.

 8. Omslagsbild: Kördüǧüm av

  Kördüǧüm

  Den unga kvinnan Gizem råkar ut för en olycka och drabbas av minnesförlust. Hennes enda önskan är att ta reda på sanningen om sitt förflutna. När hon börjar minnas saker och ting inser hon att hennes liv är mycket mer komplicerat än hon anat. Boken handlar om...

 9. Omslagsbild: Marmelat ve dört mevsim av

  Marmelat ve dört mevsim

  Flickorna Maddy och Ella skilds åt gråtande, när Maddys föräldrar är tvungna att flytta till en annan stad för att stanna där ett helt år. Maddy lämnar sin katt Marmelat hos Ella. Det är höst, Maddy och Marmelat leker roliga lekar i fallna löv.

 10. Omslagsbild: Kanadı Kırık Kuşlar av

  Kanadı Kırık Kuşlar

  Romanen Kanadi kirik kuslar (sv. övers. Fåglar med brutna vingar) skildrar en judisk familjehistoria som börjar 1933 i Tyskland. Familjen Schlimann flyr till Schweiz, och sen till Turkiet där man bygger upp ett modernt universitetssystem och anställer många judiska...

 11. Omslagsbild: Konstantiniyye oteli av

  Konstantiniyye oteli

  Roman. Ett sjustjärnigt lyxhotell i Istanbuls, byggt på ruinerna av Stora palatset, invigs med en stor fest. Prominenta gäster fyller hotellet och alla har hemligheter.

 12. Omslagsbild: Şeker siz av

  Şeker siz

  I denna rikt illustrerade kokbok presenteras ett flertal recept på kalorifattiga middagar, för- och efterrätter. Tanken med boken är att lära sig att tillaga enkla men hälsosamma rätter. Hänsyn tas till urval av råvaror. Som konsument får man vara noggrann vad...

 13. Omslagsbild: Diktatörlük ve demokrasi av

  Diktatörlük ve demokrasi

  Författarna till seriens aktuella avsnitt är båda filosofer. I boken försöker de förklara, på ett underhållande och enkelt sätt, vad demokratiska principer egentligen innebär, och att det kan finnas fall då det inte är så lätt att avgöra var demokratin...

 14. Omslagsbild: Arkhimedes'ten Einstein'a bilim adamları av

  Arkhimedes'ten Einstein'a bilim adamları

  Boken innehåller en kort presentation av naturvetenskapens historia. Inledningsvis behandlas vetenskapens utveckling under antiken, medeltiden och renässansen. Därefter redovisas de främsta vetenskapsmännen inom kemi, medicin och astronomi.

 15. Omslagsbild: Pembe uçurtma av

  Pembe uçurtma

  Denna berättelse handlar om några barn som leker med färgrika drakar. Det visar sig att även barnens drakar leker med varandra i luften och alla har mycket roligt.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Språk

År

Till toppen av sidan