1 - 37 av 37 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Jadni Petson av

  Jadni Petson

  Gubben Pettson har gripits av en höstdepression. Håglös och grubblande betraktar han gråvädret utanför köksfönstret. Kattkompisen Findus försöker muntra upp honom med allehanda upptåg. Med list lyckas Findus slutligen lura ut gubben på en fisketur.

 2. Omslagsbild: Torta od palačinki av

  Torta od palačinki

  (Sv. titel: Pannkakstårtan). Bilderbok. Pettson ska fira Findus födelsedag genom att baka en pannkakstårta, men allt krånglar till sig. Från 3 år.

 3. Omslagsbild: Lov na lisicu av

  Lov na lisicu

  Bilderbok. Pettson väntar besök av räven och vidtar mått och steg som ska skrämma iväg räven för tid och evighet. Pettson förskansar sig sedan med sina hönor i köket och får i nattmörkret se en liten mager rävstackare komma haltande.

 4. Omslagsbild: Handino iznenadjenje av

  Handino iznenadjenje Handa's surprise : Serbo-C ...

  Bilderbok. En berättelse om Handas överraskning till sin bästa vän. Djur och natur från Kenya ingår i bokens miljö. Det är en glad och positiv människoskildring som utstrålar värme. Från 3 år.

 5. Omslagsbild: Kako se mali Findus izgubio av

  Kako se mali Findus izgubio

  (Sv. titel: När Findus var liten och försvann). Bilderbok. I en av Pettson själv återberättad historia om när Findus var liten, möter vi en rädd kattunge, en stor grävling och en sällskapslängtande gubbe. Vi får reda på hur katten kom till Pettson, hur den...

 6. Omslagsbild: Tajna mačje šape av

  Tajna mačje šape

  Mysterieroman där vi följer några vänner som ger sig ut för att hitta sin vän Pop som försvunnit under mystiska omständigheter, där spåren av kattassar varit den enda ledtråden. Det ryktas om ett monster som kallas för Katthuvud.

 7. Omslagsbild: Mačak slavi rođendan av

  Mačak slavi rođendan

  (Sv. titel: Pannkakstårtan). Bilderbok. Pettson ska fira Findus födelsedag genom att baka en pannkakstårta, men allt krånglar till sig. Från 5 år.

 8. Omslagsbild: Ronja razbojnička kći av

  Ronja razbojnička kći

  Kapitelboken handlar om kampen för fred och rättvisa och mot ärvda fördomar, samt om kärlek. Utan syskonkärleken mellan Ronja och Birk hade kampen aldrig vunnits. 6 år och uppåt.

 9. Omslagsbild: Moj prijatelj šeik u Sturebiju av

  Moj prijatelj šeik u Sturebiju

  Min vän shejken i Stureby är den fristående fortsättningen på Min vän Percys magiska gymnastikskor (1991). De magiska gymnastikskorna har spelat ut sin roll men vänskapen mellan Ulf och Percy består. Tillsammans med de andra killarna i gänget möter de livets...

 10. Omslagsbild: Putovanje započeto od kraja av

  Putovanje započeto od kraja

  En bok om tolvårige Nino som tillsammans med sin familj flyr från Bosnien till Sverige. Om den traumatiska bussresan, om vänskapen med kompisarna han får i flyktingförläggningen, om skolan och kärleken. Författaren växte upp i Bosnien-Hercegovina och kom till...

 11. Omslagsbild: Tajne av

  Tajne

  Secrets är en berättelse om två ensamma flickor med helt olika bakgrund som av en slump träffas och bli bästisar. Från 11 år.

 12. Omslagsbild: Skakutanje av

  Skakutanje

  Bilderbok i pekboksformat på fyra hårda ark. Boken innehåller tre dubbelsidiga bilduppslag målade i färg. Bilderna innehåller liten text som kommenterar handlingen. Tre små kycklingar skuttar runt en nyckelpiga, två källingar jagar runt och hundvalpen skäller...

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Medietyp

Klassifikationskod

År

Till toppen av sidan