1 - 43 av 43 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Allt blir säkert bra igen av

  Allt blir säkert bra igen Ḥatman al-ghad afḍal ...

  Berättelse baserad på en sann historia. Tioåriga Rahaf och hennes bror Hassan bor med sin mamma och pappa i Tyskland. Förr bodde Rahaf och Hassan i staden Homs i ett annat land, Syrien. Sedan kom flygplanen. Allt förändras över en natt och så småningom följer...

 2. Omslagsbild: Lammā ṭārat al-khaymah av

  Lammā ṭārat al-khaymah Det flygande tältet ...

  Kinanah lever i ett flyktingläger. Barnen i lägret drömmer sig bort och längtar efter sina hem som de alla varit tvungna att lämna. En dag kommer Bashir till lägret. Han har skiljts från sin familj och tvingats hitta nya sätt för att klara av sin situation. Med...

 3. Omslagsbild: Lughz al-mūmyāʾ av

  Lughz al-mūmyāʾ

  Kapitelbok. Kompisarna Lasse och Maja har sommarlov och långtråkigt när de upptäcker att stadens museum haft inbrott samtidigt som museets mumie tycks ha vaknat till liv. 7 år och uppåt.

 4. Omslagsbild: Fiylat al-sāḥir av

  Fiylat al-sāḥir

  Berättelsen handlar om den föräldralöse pojken Peter som en dag går till en spåkvinna. Hans innersta önskan är att få veta om hans syster lever.

 5. Omslagsbild: Inte så fort, Adam! av

  Inte så fort, Adam! La tasriʿ yā, Ādam! : sven ...

  Inte så fort Adam! är en tvåspråkig bilderbok. Adam vill cykla. Han tar på hjälmen och börjar trampa. Pappa håller i pakethållaren och det går riktigt bra att cykla tills pappan släpper taget och Adam kör omkull.

 6. Omslagsbild: Ḥīna bātat Tamārā wa-tāhat av

  Ḥīna bātat Tamārā wa-tāhat

  Att sova över hos bästa kompisen kan vara som ett äventyr, spänd förväntan och vild glädje. Så är det också för Siv, när hon ska sova hos Cerisia. Och ändå inte riktigt. På natten är hon ute och vandrar.

 7. Omslagsbild: Lughz al-madrasah av

  Lughz al-madrasah

  Kapitelbok. I Skolmysteriet håller det lilla samhället Valleby på att svämma över av falska sedlar, något som sätts i samband med en markant ökning av kopior på skolans nya färgkopiator. 7 år och uppåt.

 8. Omslagsbild: Ifriḍī av

  Ifriḍī

  Bilderbok. Tänk om du vaknar upp och huset brinner och det finns ett stort svart hål i golvet vid sidan om din säng och du faller ner i hålet och en stor spindel trillar ovanpå dig. Det är precis vad som händer i denna bilderbok om lilla monstret.

 9. Omslagsbild: Juḥā wa-ḥimāruh fī al-sawq av

  Juḥā wa-ḥimāruh fī al-sawq

  Bilderbok. Berättelsen handlar pm hur Juha med hjälp av sin förmåga att berätta historier lyckas få tillbaka sin åsna som blivit stulen på marknaden. 5 år och uppåt.

 10. Omslagsbild: al-Walad allādhī ʿāsh maʿa al-naʿām av

  al-Walad allādhī ʿāsh maʿa al-naʿām

  I sandstormen kommer en baby bort, men hittas och adopteras av en strutshona. "Strutsbarn kan se olika ut", säger/tänker hon till strutspappa Hogg. Så börjar historien om Hadara, som växer upp med strutsar, lär sig allt en struts kan, men också sådant bara...

 11. Omslagsbild: ʿIndamā aṣbaḥ ummā av

  ʿIndamā aṣbaḥ ummā

  Bilderbok. I den här boken får vi följa Zanzura under en dag som börjar med att hon sitter i köket och är missnöjd med sin frukost. Hon tänker att när hon blir mamma ska hennes barn alltid få äta choklad och kakor och chips till frukost!

 12. Omslagsbild: Det var ett märkligt granatäpple av

  Det var ett märkligt granatäpple Kānat rummān ...

  Bilderbok. Boken handlar om en pojke som hittar ett mystiskt granatäpple som fascinerar omgivningen. Pojkens långsamhet ses plötsligt som något positivt och eftersträvansvärt.

 13. Omslagsbild: Ikhtirāʿ fāshil av

  Ikhtirāʿ fāshil

  Mazin är en strävsam liten pojke. Och inte bara det, snarare hör han till kategorin "underbarn". Han har nämligen en begåvning som en vuxen Einstein redan som sjuåring. Mazin berättar för sina jämnåriga att han kan klara precis allt... men han har också...

 14. Omslagsbild: Arnabun saʿīd av

  Arnabun saʿīd

  Fatimah Sharaf al-Din beskriver en kanin i ständiga motsatsförhållanden. Det positiva och pedagogiska med detta ur ett barns synpunkt är att barnet lär sig uppfatta skillnader. Beskrivningen är också skriven på rim. 1 år och uppåt.

 15. Omslagsbild: Basīt wa-kanzuh al-madfūn av

  Basīt wa-kanzuh al-madfūn

  Bilderboken är en del i en serie som handlar om de välkända figurerna Koalo och Koala och deras vänner från den australiensiska tv-serien "Koalabröderna". I denna del möter vi Basit som bestämmer sig för att bli pirat.

 16. Omslagsbild: Māks yaktub masraḥiyah av

  Māks yaktub masraḥiyah

  Brittiskan Sally Grindley har fått flera priser för sina böcker för barn i åldrarna 3-12 år. I Dear Max började Max brevväxla med sin favoritförfattare D.J. Lucas. I denna andra bok fortsätter brevväxlingen.

 17. Omslagsbild: Burkān muqābil manzilī! av

  Burkān muqābil manzilī!

  Det här är på en och samma gång en liten faktabok om vulkaner och en fin ?beskrivning av hur fantasin kan förvandla den egna bakgården till ett äventyr. ?Mays får med sig mamma ut på baksidan av huset för att undersöka "vulkanen" ?(en jordhög) där, som just...

 18. Omslagsbild: Capharnaüm av

  Capharnaüm

  Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck - han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när...

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Klassifikationskod

År

Till toppen av sidan