1 - 32 av 32 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Tuppen och hönan i hasseldungen av

  Tuppen och hönan i hasseldungen

  En upprepningssaga om tuppen som ska rädda sin höna från att kvävas av ett nötskal. Han får springa till linden, skomakaren, grisen, kolaren, smeden och flera andra för att få vatten från källan.

 2. Omslagsbild: Trollringen av

  Trollringen

  Bilderboksberättelse på vers med den nordiska mytologin som tema. Läsaren möter bl.a. jättar, troll, älvor, häxor och sjöjungfrur samt Bäckahästen och Bjäran.

 3. Omslagsbild: Min pappa Blomsterkungen av

  Min pappa Blomsterkungen om Carl von Linné och ...

  Carl von Linnés yngsta dotter Sofia smyger sig med på vagnen när fadern ska ge sig ut på sin skånska resa. Sofia berättar om äventyren på resan. Lämplig läsålder sex till nio år.

 4. Omslagsbild: Tillbaka till medeltiden av

  Tillbaka till medeltiden

  Kalmar 1397. Läsaren får lära känna staden o dess människor genom syskonen Walter, Birgitta o Eskil. Pappa Johannes äger bageriet o mamma Kerstin säljer brödet på torget. Bokens miljöer är hämtade från Salvestaden.

 5. Omslagsbild: Hemlig av

  Hemlig

  M är hemlig. Tillsammans med sin mamma har hon flytt undan kriget och tvingats lämna sin fängslade pappa. De har kommit till Sverige och fått avslag på sin asylansökan. Nu gömmer de sig hemma hos en kvinna som bor på en ö. M vågar smyga sig ut i kvinnans...

 6. Omslagsbild: Kryp i skåp och skafferi av

  Kryp i skåp och skafferi

  Faktabilderbok för barn om småkryp som kan finnas i hemmet. Bl.a. om silverfiskar, mjölbaggar och mal och om hur dessa lever och vad de gör.

 7. Omslagsbild: Ensammast i världen av

  Ensammast i världen

  En liten svart kattunge med vita tassar blir lämnad kvar på landet när familjen åker tillbaka till stan. Den hittar varken mat eller husrum, den är alldeles övergiven och ensammast i världen.

 8. Omslagsbild: Skräcknatten i Fasenbo av

  Skräcknatten i Fasenbo

  Lunsan sätter sina kompisar Anders och Petter på hårda prov eftersom de skryter så med att de inte är mörkrädda. Lunsan är påhittig och det blir ruskigt - både spöken, gengångare och skurkar dyker upp men allt får så småningom en naturlig förklaring.

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Medietyp

Språk

Klassifikationskod

År

Till toppen av sidan