Vegomat för hela familjen

Vad sjutton lagar man?

Foto: Ulrika Pousette

I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka?

Kan småbarn också äta vegetarisk mat? Utan att få näringsbrist på kuppen? Sara Ask, barndietist, och Lisa Bjärbo, författare, är aktuella med kokboken Mera vego  mat för hela familjen. De berättar om arbetet med boken, om sin matlagningsvardag som vegetarianer och småbarnsföräldrar, och delar med sig av praktiska tips för den som vill få hela sin familj att äta mera vego. Hur gör man barnens eviga pannkakor lite matigare? Behöver man vara nervös för proteinbrist och järnbrist om man utesluter kött ur sin kost? Och finns det några enkla knep för att få kräsna barn att äta mera grönt?

 

 

 

 

Datum

 • Vegomat för hela familjen
  Datum:
  2015-03-19
  Tid:
  18:30 - 20:00

Serie:

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Mera vego av

  Mera vego mat för hela familjen

  Boken innehåller sextio vegetariska recept tänkta för hela familjen. Kapitelindelningen baserar sig på hur lång tid matlagningen får ta.

 2. Omslagsbild: Hirams gröna kokbok av

  Hirams gröna kokbok vegetariska recept

  Märit Huldt (Hiram) var matskribent på Svenska Dagbladet under 25 år. I boken har en del av hennes gröna recept samlats: små och stora rätter, soppor, sallader, såser och söta avslut. Exempel på rätter är österrikisk potatissoppa, friterade lökringar, fru...

 3. Omslagsbild: Vår gröna kokbok av

  Vår gröna kokbok

  Boken innehåller över femhundra recept på vegetariska och veganska rätter samt fakta om råvaror, tillagning och kostrekommendationer. Hälften av recepten är nyskrivna, främst är det middagsmat baserad på tofu, soja och quorn samt bönor och linser, men också...

 4. Omslagsbild: Vegetariskt av

  Vegetariskt

  Fyrtio recept på vegetariska rätter som tar en kvart eller en halvtimme att tillaga. Grytor, sallader, äggrätter, grillat, kokt och stekt.

Datum & tid

 • Vegomat för hela familjen
  Datum:
  2015-03-19
  Tid:
  18:30 - 20:00
Senast uppdaterad
2015-01-08

Skriv ut

Till toppen av sidan