Välkommen till Idbyvärlden!

I Idbyvärlden spelar det ingen roll varifrån du kommer, om du är pojke eller flicka, stor eller liten, röd eller blå. Det viktiga för en Id är vad du älskar och vem du är på insidan. Idbyborna reser i tiden, de drömmer och gräver, de flyger, de trummar, de sjunger och de har gärna fester. Iddernas fantasi, nyfikenhet, lust att leka och utforska livet ser inga gränser! Varför gå när man kan hoppa? Varför tala när man kan sjunga till stjärnorna? Och varför köpa en cykel när man kan bygga en själv?

Idbyvärlden. Foto: Anders Lindholm

Nu ställer vi ut Idbyvärlden i barnavdelningens fönster. Idby är en fantastisk och färgrik värld – ett helt eget universum.  Ett av Idbys motton är ”Det är insidan som räknas”. Det betyder att det viktiga för Idbyborna är vad de älskar och vilka de är på insidan. I Idby har alla något som just de tycker bäst om och är riktigt bra på. 

Illustrationerna till Idbyvärlden är gjorda av prisbelönte illustratören och konstären Anders Lindholm som bor i Blackeberg. Materialet är framtaget för förskoleklasser av Bonnierförlagen Lära.

Utställningen finns på biblioteket under februari månad. 

 

 

 

 

Datum

 • Välkommen till Idbyvärlden!
  Datum:
  2022-02-09 till 2022-02-28
  till

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Stora högläsningsboken av

  Stora högläsningsboken

  Stora Högläsningsboken innehåller 8 berättelser där barnen får följa med på äventyr i Idbys värld. Här upptäcker de vad man kan göra med en ingentingdag, de möter underliga fåglar, drabbas av en ryslig storm och löser stora problem. De får också följa...

Datum & tid

 • Välkommen till Idbyvärlden!
  Datum:
  2022-02-09 till 2022-02-28
  till
Senast uppdaterad
2022-02-09

Skriv ut

Till toppen av sidan