Utställning med bokpriser i Husby centrum

Utställningen ”En hyllning till barnboken” visas i Husby centrum. På biblioteket finns chans att få pixiboken (en minibok) baserad på utställningen + ytterligare en valfri pixibok.

 Illustrationen föreställer en bokfigur som flyger ur en bok, hållandes ett para
Illustration: Stina Wirsén. Bilden hör till affischen för skäl 1: Boken kan få oss att skratta och gråta, den kan trösta och vis

Husbybarn ca 3-8 år är välkomna att ta del av Svenska Barnboksakademins utställning ”En hyllning till barnboken” i vårt nya skyltskåp i Husby centrum. Skyltskåpet finns precis vid Apotekgruppens butik, Edvard Griegsgången 11G. Utställningen är baserad på 17 skäl för barnboken. Skyltskåpet uppdateras veckovis med tre ”skäl” i taget och boktips.

Besökare har även möjlighet att få pixiboken ”Läsning är livet : 17 skäl för barnboken” baserad på utställningen och ytterligare en valfri pixibok. Instruktioner finns i skyltskåpet!

 

OBS! Tänk på att programmet endast riktar sig till boenden i, eller i närheten av, Husby. Det är viktigare än någonsin att undvika kollektivtrafiken. Mer information på SLs hemsida (länk: https://sl.se/corona-info/hall-ut/)

 

Utställningen, foldern och lärarhandledningen går även att ta del av digitalt *HÄR* (länk: https://barnboksakademin.com/17skal/index.shtml)

 

17 skäl för barnboken är namnet på den samling goda argument för barnlitteratur som Barnboksakademin första gången sammanställde 1996 och som sedan har reviderats 2004 och 2017. De 17 skälen tillkom eftersom många efterfrågade enkla pedagogiska argument för läsning att presentera för skolledare, politiker andra med makt över barns tillgång till böcker. De 17 skälen samlades i en liten skrift som sedan har spritts över landet och i översättningar till många länder runt om i världen. I sin senaste version finns 17 skäl för barnboken som utställningen En hyllning till barnboken - 18 snygga affischer att hänga på väggen i bibliotek, skolor och regeringskanslier. Utställningen översätts kontinuerligt till fler och fler språk och sprids över världen via bland annat Svenska Institutet.

 

Fyll ordförrådet- En högläsningskampanj av Stockholms stadsbibliotek.

Med högläsningskampanjen vill vi öka medvetenheten kring de positiva effekterna av högläsning och uppmuntra föräldrar och andra vuxna i Stockholm att läsa högt för sina barn

Datum

 • Utställning med bokpriser i Husby centrum
  Datum:
  2021-04-26 till 2021-05-23
  Tid:
  10:00 - 19:00
  till

Biblioteket tipsar

Datum & tid

 • Utställning med bokpriser i Husby centrum
  Datum:
  2021-04-26 till 2021-05-23
  Tid:
  10:00 - 19:00
  till
Senast uppdaterad
2021-04-22

Skriv ut

Till toppen av sidan