Tove Mörkberg & Jonas Ellerström

Poeterna Tove Mörkberg och Jonas Ellerström berättar om och läser ur sina nya diktsamlingar "Källarhundarna" och "Genom spegeln".

Foto: Ida Rosqvist respektive Elisabeth Mansén

Tove Mörkberg är född 1982 och medverkade i Brombergs debutantologi "Blå blixt: Hallon och bensin" 2012. Hennes första egna diktsamling "Barnen" utkom 2013. 

"Källarhundarna" är en diktsamling om det rumsliga tillstånd som kallas psyket, och berättar om vardagen på en psykiatrisk avdelning. Mörkberg ger röst åt ett kollektiv av intagna och deras tankar, drömmar och tvivel kring vad som är sjukt och friskt.

 

Jonas Ellerström är förläggare, översättare och poet. Han har givit ut böcker i de flesta genrer och varianter: essäer om poesi och fåglar, reseskildringar, en mängd översättningar och ett antal egna diktsamlingar.

Jonas Ellerströms nya diktsamling heter "Genom spegeln". I den är ljuset, det kringresande jaget, ljudet av fåglar och den fasta blicken på vardagen beståndeselar som känns igen från hans tidigare diktning. Men mitt i vardagligheten är också något annat på gång: en vit gestalt passerar genom rummen.

 

Programmet görs i samarbete med bokförlagen Brombergs och ellerströms.

Datum

 • Tove Mörkberg & Jonas Ellerström
  Datum:
  2017-11-27
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

Datum & tid

 • Tove Mörkberg & Jonas Ellerström
  Datum:
  2017-11-27
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2017-11-01

Skriv ut

Till toppen av sidan