Susanne Boll kommer till Blackebergs bibliotek

Brommaförfattaren Susanne Boll kommer till Blackebergs bibliotek söndag 12 oktober klockan 14:00. Susanne Boll har skrivit tre romaner, och har tillsammans med det band hon sjunger skrivit ett soundtrack, som givits ut tillsammans med romanen "Hitta hem" (2014)

Susanne Boll från Motala (född 1972) är författare, journalist och leg. psykolog. Hon bor i Bromma tillsammans med sin make, sina två barn och en hund. Hon är, vid sidan av författandet, mycket intresserad av musik och är sångerska i bandet Keep it Up.

Kärleken till böcker och det skrivna språket har Susanne haft sedan hon var liten - hon beskriver sig själv som en riktig bokmal - och drömmen om att skriva egna böcker har alltid funnits där.

Under en tid när Susanne var tillfälligt bosatt i en liten by utanför Barcelona blev det tillfälle att skriva. Drömmen förverkligades och resultatet blev spänningsromanen Morgongåvan, utgiven 2009. Först på Vulkan och senare på Hoi förlag.

Det enda rätta (Damm förlag) är hennes andra roman, en relationsroman. Det är en lättillgänglig berättelse om tre kvinnor mitt i livet vars tillvaro kantrar. Den handlar om sanning och lögn och om att göra det rätta när saker och ting i livet ställs på sin spets. Kvinnornas stigar korsas, den psykologiska spänningen skruvas upp och livsavgörande val måste fattas.

Uppföljaren, Hitta Hem (Damm förlag), kom våren 2014. Den handlar om vänskapens och kärlekens kraft.  Frågan om vem av bokens huvudkaraktärer som förvaltar andra chansen till ett nytt liv, är inte given. Det är också en bok om den hämnd som inte alltid är så ljuv.

Till Hitta hem skrev Susanne och hennes band ett soundtrack. Fyra låtar till bokens huvudkaraktärer. Tanken är att musiken ska berika och fördjupa läsupplevelsen. Och tvärtom. Länk till musiken finns på bokens främre flik och på hennes hemsida www.susanneboll.se.

Datum

 • Susanne Boll kommer till Blackebergs bibliotek
  Datum:
  2014-10-12
  Tid:
  14:00 - 15:00

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Hitta hem av

  Hitta hem

  Uppföljare till Det enda rätta. Läkaren Helmi Laine återvänder till Sverige fast besluten att hitta den dotter hon övergett trettio år tidigare. Helmis enda ledtråd finns hos dotterns alkoholiserade faster Yvonne. Samtidigt återhämtar sig trettioåriga Dina...

 2. Omslagsbild: Det enda rätta av

  Det enda rätta

  Psykologen Maria, läkaren Helmi och förskolläraren Isabelle befinner sig alla mitt i livet. De tre kvinnornas stigar korsas när gamla, bortträngda minnen hinner ikapp dem och livsavgörande beslut måste fattas.

Datum & tid

 • Susanne Boll kommer till Blackebergs bibliotek
  Datum:
  2014-10-12
  Tid:
  14:00 - 15:00
Senast uppdaterad
2014-10-09

Skriv ut

Till toppen av sidan