Stockholm läser: Bokcirkel inför publik om "För Lydia"

Välkommen till ett boksamtal inför publik om årets Stockholm läser-bok "För Lydia" av Gun-Britt Sundström. Samtalsledare: Marie Lundström från Lundströms bokradio.

Mats Kempe, foto Maria Annas. Andrea Lundgren, foto Sara MacKey
Mats Kempe, foto Maria Annas. Andrea Lundgren, foto Sara MacKey

Under ledning av Marie Lundström (Lundströms bokradio, P1) bokcirklar författarna Mats Kempe och Andrea Lundgren om "För Lydia". Publiken bjuds också in att delta i samtalet. Ingen föranmälan.

Läs mer om "För Lydia" samt en intervju med författaren via denna länk.

Andrea Lundgren är uppvuxen i Boden i Norrbotten. Hon har gett ut två romaner: "I tunga vintrars mage", och "Glupahungern", där platsen, skogen och det mytiska är viktiga ingredienser i berättandet. Under 2018 utkom novellsamlingen "Nordisk fauna" som blev mycket omtalad.

Mats Kempe är författare, senast aktuell med boken "Havet" och dessförinnan novellsamlingen "Det jag redan minns". Hans böcker skildrar ofta vardagliga situationer och familjerelationer på ett lågmält men intensivt sätt, där hemligheter och saker som inte sägs rakt ut har stor betydelse. Mats Kempe har också arbetat som översättare från norska och som lärare på flera skrivutbildningar. Han är också ledamot av Alma-prisjuryn.

OBS Ny plats för samtalet! Evenemanget äger rum i Rotundan på Stadsbiblioteket, inte som tidigare var planerat på plan 3 på Internationella biblioteket.

I samarbete med Författarcentrum Öst.

 

Datum

 • Stockholm läser: Bokcirkel inför publik om "För Lydia"
  Datum:
  2019-04-24
  Tid:
  18:00 - 19:00

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Nordisk fauna av

  Nordisk fauna noveller

  Ett tåg stannar på spåret mitt i natten och en ensam kvinna kliver ut genom de öppna dörrarna, följer ropet ur den djupa skogen. Så är det att läsa Andrea Lundgren: man lockas med av en ton som leder bort, till något vi inte ens kan föreställa oss. De sex...

Datum & tid

 • Stockholm läser: Bokcirkel inför publik om "För Lydia"
  Datum:
  2019-04-24
  Tid:
  18:00 - 19:00
Senast uppdaterad
2019-04-18

Skriv ut

Till toppen av sidan