Stockholm läser 2019: Författarsamtal med Gun-Britt Sundström

Lyssna till ett samtal med författaren Gun-Britt Sundström om årets Stockholm läser-bok "För Lydia" och andra böcker ur hennes liv som skribent.

Gun-Britt Sundström & boken För Lydia. Foto: Ulla Montan
Foto: Ulla Montan

2019 års Stockholm läser-bok är "För Lydia" av Gun-Britt Sundström! Den 7 mars besöker Gun-Britt oss för ett samtal om boken, men också om hela författarskapet, som bland annat omfattar den mindre klassikern "Maken" och ett stort antal reportage- och debattböcker. Nu senast är Gun-Britt Sundström aktuell med boken "Skrivliv", som i dagboksform berättar om tillvaron som ung journalist på dagstidningar under 70-talet, perioden då "För Lydia" och "Maken" skrevs.

Hur ser Gun-Britt Sundström på "För Lydia" idag? Vad var hennes viktigaste orsaker för att skriva den? Hur passar den in i det övriga författarskapet? Få svar på detta och mycket mer under kvällen!

Läs gärna mer om "För Lydia" och en intervju med författaren via denna länk.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokningen stänger en timme före programstart.

Kom i tid! Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser och stå-platser.

Datum

 • Stockholm läser 2019: Författarsamtal med Gun-Britt Sundström
  Datum:
  2019-03-07
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Maken av

  Maken en förhållanderoman

  VAD ÄR DET ATT VARA ETT PAR? Villket ansvar innebär det, vad kan man kräva av varandra? Tid? Sex? Trohet? Är det annorlunda om man gifter sig? Kan man leva ihop om man har olika ideal för hur ett förhållande ska vara?Sådant diskuterar Martina och Gustav med...

 2. Omslagsbild: Skrivliv av

  Skrivliv från första boken till första barnet

  Gun-Britt Sundström debuterade som 21-åring och gjorde sig snabbt ett namn som skribent, på samma gång seriös och humoristisk. Hon skrev litteraturkritik, debattinlägg och böcker och jobbade som kulturredaktör på DN under 1960- och 70-talen. Nu publiceras hennes...

Datum & tid

 • Stockholm läser 2019: Författarsamtal med Gun-Britt Sundström
  Datum:
  2019-03-07
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2019-01-29

Skriv ut

Till toppen av sidan