Shakespeare in Zaatari

Under vinjetten Vetenskap för vetgiriga samarbetar Stockholms universitet med Stockholms stadsbibliotek. Tillsammans erbjuder vi öppna föreläsningar i aktuella ämnen där publiken även kan ställa frågor och samtala med forskarna.

Föreläsning med Annika Rabo

Föreläsning om diaspora och exil med utgångspunkt i berättelserna om regissören, manusförfattaren och skådespelaren Nawar Bulbuls och författaren Mansour Al Mansour. Föreläsare är Annika Rabo, professor i socialantropologi vid Stockholms universitet. Föreläsningen är del av det pågående vandringsdramat EXIL – fria poeter på flykt.

- Jag vill berätta om Nawal Bulbuls arbete med Shakespeare in Zaatari, för och med barn i flyktinglägret Zaatari i norra Jordanien, om hans syn på sitt konstnärsskap och om barns rätt till konstnärligt skapande säger Annika Rabo.

Kung Lear spelades flera gånger i Zaatari både för lägrets invånare och för publik inbjuden utifrån. Dessutom framfördes pjäsen i den antika amfiteatern i Amman efter att 60 av barnen fått tillstånd att, för detta tillfälle, lämna lägret.

Kort dokumentärfilm om Shakespearetältet i Zaatarilägret 

 

 

 

Datum

 • Shakespeare in Zaatari
  Datum:
  2016-05-03
  Tid:
  17:00 - 18:00

Målgrupp:

Kategori:

Datum & tid

 • Shakespeare in Zaatari
  Datum:
  2016-05-03
  Tid:
  17:00 - 18:00
Senast uppdaterad
2016-04-25

Skriv ut

Till toppen av sidan