Samtal om Nobelpriset i litteratur

Lyssna till ett samtal om årets två Nobelpristagare i litteratur, vilkas namn avslöjats samma dag, med medverkande från Svenska Akademiens Nobelkommitté. Samtalsledare: Yukiko Duke.

Anders Olsson (foto: Rickard L. Eriksson) och Yokiko Duke (foto: Peter Cederling).

Inte sedan 1950 har vi fått två Nobelpris i litteratur samma år. Det betyder två författarskap för alla litteraturintresserade att sätta sig in i och diskutera. På Stadsbiblioteket får du chansen att höra Nobelkommitténs ordförande Anders Olsson samt ledamöterna Mikaela Blomqvist, Rebecka Kärde
och Henrik Petersen från den nya utvidgade kommittén berätta om hur de tänker kring årets nya pristagare i ett samtal med journalisten Yukiko Duke.

Fira och förstå årets Nobelpris tillsammans med Nobel Calling Stockholm! I början av oktober utses årets Nobelpristagare och insatserna som gjort störst nytta för mänskligheten belönas. Välkommen till en mängd olika inspirerande evenemang där du möter forskare, Nobelpristagare och andra världsförbättrare. Evenemangen sker på Nobel Prize Museum och flera andra platser i Stockholm.

Samtalet är en del av Nobel Calling Stockholm. Hela programmet finns på nobelcalling.se 
 
I samarbete med Nobel Prize Museum

För mer information: Nobel Calling Stockholm. I samarbete med Nobel Prize Museum

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokningen stänger en timme före programstart.

Kom i tid! Bokade platser släpps 15 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser och ståplatser.

Datum

 • Samtal om Nobelpriset i litteratur
  Datum:
  2019-10-10
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Skriv som en Nobelpristagare av

  Skriv som en Nobelpristagare från Selma Lagerlö ...

  Kristian Fredén lyfter fram tio Nobelpristagare i litteratur, analyserar deras stil och texter för att inspirera fler att börja skriva eller förbättra sitt skrivande. Varje författares liv skildras kortfattat med betoning på hur detta lyser igenom i deras verk....

Datum & tid

 • Samtal om Nobelpriset i litteratur
  Datum:
  2019-10-10
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2019-09-25

Skriv ut

Till toppen av sidan