Roslund & Hellström: kriminellt framgångsrikt samarbete!

Anders Roslund och Börge Hellström berättar om sitt succéfyllda författarskap, som bland annat resulterat i utmärkelserna Bästa svenska kriminalroman och International Dagger Award. Möjlighet till platsbokning via bokningsformuläret eller vår kundtjänst, tel. 08-508 30 900.

Anders Roslund och Börge Hellström
Foto: Peter Knutson

I tidigare böcker har författarparet berättat om bland annat trafficking och gängkriminalitet. I de senare böckerna har läsarna alltmer dragits in i narkotikans värld. Vilket känns som en naturlig utveckling av skrivandet. För det är ju som Roslunds & Hellströms kriminalkommissarie Ewert Gren uttrycker det:

Nästan allt vi utreder i det här jävla huset är relaterat till narkotika. Den driver inte bara all brottslighet, den driver hela vårt samhälle! När du tänker på det, Wilson, vill folk ens att det tar slut? När så många försörjer sig på konsekvenserna?

Börge Hellström, tidigare kriminell, var med och grundade KRIS - kriminellas revansch i samhället. Han är en aktiv samhällsdebattör, som bland annat jobbar med missbrukande och kriminella ungdomar.

Anders Roslund var tidigare reporter och nyhetschef på SVT:s Rapport och Aktuellt.

Båda blev författare på heltid från och med 2004.

Roslund & Hellström är just nu aktuella med "Tre minuter", en fristående fortsättning på supersuccén "Tre sekunder". Lotta Olsson i DN: ”Otroligt skicklig actionthriller i högt tempo” (Om Tre minuter).

I samarbete med Piratförlaget.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka nedan eller ring vår kundtjänst på tel. 08-508 30 900. Ett begränsat antal ståplatser finns också.

Datum

 • Roslund & Hellström: kriminellt framgångsrikt samarbete!
  Datum:
  2016-11-23
  Tid:
  18:30 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Book cover: Tre minuter av

  Tre minuter

  Fristående fortsättning på Tre sekunder. Piet Hoffmann är fortfarande på flykt med sin familj. Långt ifrån Sverige har han på amerikanska polismyndighetens uppdrag infiltrerat sig djupt in i kokainmaffian. Återigen ska han möta kriminalkommissarie Ewert Grens....

 2. Book cover: Tre sekunder av

  Tre sekunder

  Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt. Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen....

 3. Book cover: Box 21 av

  Box 21

  Kriminalroman på temat hur offer blir gärningsmän. Kommissarie Ewert Grens och inspektör Sven Sundkvist leder här två sinsemellan väldigt olika brottsutredningar från en akutmottagning.

 4. Book cover: Flickan under gatan av

  Flickan under gatan

  Kriminalroman med kommissarie Ewert Grens. När en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus, får Ewert Grens lägga allt annat åt sidan. Samtidigt dras Ewerts kollega Mariana Hermansson in i en brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges...

Datum

 • Roslund & Hellström: kriminellt framgångsrikt samarbete!
  Datum:
  2016-11-23
  Tid:
  18:30 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2016-10-12

Skriv ut

Till toppen av sidan