Prepping, katastrofer och överlevnad

Vill du lära dig mer om hur man överlever svåra situationer och förbereder sig för katastrofer? Anna-Maria Stawreberg och Herman Geijer samtalar utifrån sina böcker "Prepping - att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta" och "Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig".

Herman Geijer & Anna-Maria Stawreberg. Foto: Jan-Åke Eriksson resp. Göran Segeho
Herman Geijer & Anna-Maria Stawreberg. Foto: Jan-Åke Eriksson resp. Göran Segeholm

Anna-Maria Stawreberg är journalist och författare. Hennes intresse för prepping och överlevnad började när hon skrev om preppingkulturen för flera tidningar, och därefter anmälde sig till en överlevnadskurs. Under arbetet med boken "Prepping, att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta" träffade Anna-Maria ett stort antal preppare och överlevnadsexperter, som ger sina bästa tips för hur man överlever en katastrof, men också diskuterar hur vi reagerar i olika katastrofsituationer. Hon deltog också, tillsammans med 70 soldater från hela världen, i en av arméns överlevnadsutbildningar. Anna-Maria föreläser om preppingkulturen, katastrofförberedelser och om mänskliga beteenden i katastrofscenarion.

Herman Geijer är Sveriges främste zombieöverlevnadsexpert. Det hela började med idén på en kurs hos ABF där han ville diskutera zombiens utveckling och betydelse, och har resulterat i två böcker ("Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen" 2014 och "Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig" 2017). Geijer analyserar samtiden och har utforskat katastrofer ur ett socialt perspektiv när han ser vilka strategier som gör att vissa människor i större utsträckning klarar av kriser och katastrofer än andra. 2015 blev han vald till lyssnarnas sommarvärd i Sommar i P1. Herman Geijer föreläser regelbundet om zombier, beredskap, katastrofbeteenden och strategier för överlevnad. 

Moderator för samtalet är Patrik Schylström, bibliotekarie.

Datum

 • Prepping, katastrofer och överlevnad
  Datum:
  2018-05-22
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Prepping av

  Prepping att hoppas på det bästa, men förbereda ...

  En preppare är en person som förbereder sig på en kris, t.ex. genom att bunkra färskvatten och konserver. De riktigt seriösa lämnar staden och flyttar ut på landet till ett hus med egen brunn och odlingsmöjligheter. Ett antal svenska preppare delar med sig av hur...

Datum & tid

 • Prepping, katastrofer och överlevnad
  Datum:
  2018-05-22
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-04-04

Skriv ut

Till toppen av sidan