Poesimässan 2022: Invigning

Stadsbibliotekets poesimässa samlar Sveriges poeter och förläggare för nionde året! 16-18 september blir det läsningar, samtal och musikframträdanden på Tranströmerbiblioteket, och Medborgarplatsen kommer än en gång att fyllas med bokbord.

Välkommen till invigningen av 2022 års poesimässa! Invigningen äger rum på fredag kväll den 16 september med läsningar, prisutdelning och musik.

Medverkar gör poeterna Pär Thörn och Ann Jäderlund, samt musikern Rotem Geffen. 

Pär Thörn är poet, performanceartist och ljudkonstnär. Han har gett ut ett flertal diktsamlingar, fanzin och kassetter på en mängd olika förlag. Han skriver också prosa och han senast utgivna bok är "Era anklagelser är meningslösa" från 2021. 

Ann Jäderlund är en av Sveriges mest kända och hyllade poeter. Hon har gett 11 diktsamlingar, senast "Ensamtal" 2019, och är aktuell med samlingsutgåvan "Dikter 1985-2019".

Sångerskan och pianisten Nelly Klayman-Cohen framträder under namnet Rotem Geffen. Hennes debutalbum "You Guard the Key" utkom oktober 2021. Hon samarbetar med improvisationsmusiker, arbetar med fragment och minnen och använder sig av poesi i texter som växlar mellan hebreiska, tyska och engelska. Hon kommer under kvällen att framföra egen text och musik, men även en tonsatt dikt av Ann Jäderlund, och en låt som tar sin utgångspunkt i en av Paul Celans dikter.

Under kvällen blir det även utdelning av poesisajten Örnen och Kråkans pris till årets poesiförlag. Priset är en vandringspokal avsedd att fyllas med mörk rom som förlaget förväntas traktera besökande poeter, översättare och andra poesiarbetare med under det år de hyser pokalen. Förra året delades priset ut första gången, då till förlaget Rámus.

Efter invigningen den 16 september följer på lördag den 17 september den stora utställardagen med läsningar, samtal, förlagens bokbord och försäljning. Poesifesten avslutas på söndagen med poesiprogram för barn.

Biljetterna till invigningen och den övriga mässan är gratis och planerar att släppas den 5/9. Drop-in-platser kommer också att finnas.

Datum

 • Poesimässan 2022: Invigning
  Datum:
  2022-09-16
  Tid:
  18:00 - 20:00

Serie:

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Dikter 1985–2019 av

  Dikter 1985–2019

  Ann Jäderlund är en av den svenska samtidens viktigaste poeter – hennes poesi har kommit att representera ett helt nytt sätt att skriva. Hon förenar romantikens och barockens traditioner med en modern språksyn i säregna, sensuella dikter. Denna efterlängtade...

 2. Omslagsbild: Era anklagelser är meningslösa av

  Era anklagelser är meningslösa

  En välklädd herre fyller kundvagnen med varor medan han talar för sig själv om ett hemligt uppdrag i en koloni. En mindre välklädd herre går runt på köpcentrumet Frölunda Torg och ­reflekterar över hur hans steg påverkar smittspridningen. En tandhygienist...

Datum & tid

 • Poesimässan 2022: Invigning
  Datum:
  2022-09-16
  Tid:
  18:00 - 20:00
Senast uppdaterad
2022-08-26

Skriv ut

Till toppen av sidan