Poesi i parken

Välkommen till en kväll med poesi och musik i det gröna! Poeterna Anna Hallberg och Ingela Strandberg läser och cellisten Aina Myrstener framför sin musik i sommarkvällen.

Anna Hallberg, Aina Myrstener och Ingela Strandberg
Fotografer: Caroline Andersson Renaud, Adéle Askelöf samt Sara Mac Key

Stadsbibliotekets årliga tradition med poesi och musik i augustikvällen fortsätter! Varmt välkomna till en kväll med läsningar av poeterna Anna Hallberg och Ingela Strandberg samt musik av cellisten Aina Myrstener.

Anna Hallberg är poet och litteraturkritiker och gav senast ut diktsamlingen "Under tiden" år 2020, en kritikerhyllad bok om föräldraskap, förlust, språk och liv. Hon har  gett ut sex diktsamlingar dessförinnan och är flerfaldigt prisbelönt, såväl för sin poesi som för sin kritik.

Ingela Strandberg är en hyllad poet, översättare, dramatiker och musiker som har skrivit en mängd diktsamlingar sedan hon debuterade på 70-talet. I hennes diktning är naturen alltid djupt närvarande liksom ensamheten och minnesplatserna från hennes barndom. Hennes senaste diktsamling "Ingenstans mitt segel" gavs ut 2022 och fick ett oerhört fint mottagande.

Aina Myrstener är cellist och aktuell med den tredje skivan i sviten "Cellomusik", där del 1 kom ut 2012 och del 2 2016. Det är minimalistisk och mörkt atmosfärisk musik, där improvisation och samplingar spelar en stor roll.

Plats: Poesi i parken hålls i Observatorielunden utanför biblioteket, under bar himmel. Vid regn kan evenemanget komma att flytta inomhus, det meddelas i så fall här i nära anslutning till evenemangets startpunkt.

Datum

 • Poesi i parken
  Datum:
  2022-08-25
  Tid:
  18:00 - 19:30

Serie:

Målgrupp:

Kategori:

Plats

I Observatorielunden utanför biblioteket Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Under tiden av

  Under tiden

  Det finns en öppenhet i rädslan och kärleken och våldet, en rak stillhet. Att bära genom korsningen, tunnelbanan, begravningar, förvirringen. Att bära matkassarna. Ett omhändertagande som sker och inte sker. Att göra förlusten synlig. Om att hålla och att gå....

 2. Omslagsbild: Ingenstans mitt segel av

  Ingenstans mitt segel

  I det föränderliga landskapet står några gamla lador kvar. De har följt mig sen jag föddes och ingjutit i mig att denna plats är den jag ska vara på. Varje gång jag flytt har de kallat mig tillbaka. Ända bort till en motorväg i amerikanska Mellanvästern...

Datum & tid

 • Poesi i parken
  Datum:
  2022-08-25
  Tid:
  18:00 - 19:30

Plats

I Observatorielunden utanför biblioteket Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2022-07-22

Skriv ut

Till toppen av sidan