Poesi i parken

Kom och lyssna på poesi och atmosfärisk jazz i Observatorielunden intill biblioteket! Poeterna Linnea Axelsson och Hanna Rajs Lundström läser och kvartetten Eye Make The Horizon står för musiken.

Foto: Isis Mühleisen, Sara Mac Key, Lars Jönsson.
Foto: Isis Mühleisen, Sara Mac Key, Lars Jönsson.

Poeterna Linnea Axelsson, aktuell med det samiska släkteposet "Ædnan" (Albert Bonniers förlag), och Hanna Rajs Lundström, som skrivit diktsviten "Armarna" (10TAL Bok), läser sina texter om arvet och samtiden. För musiken står kvartetten Eye Make The Horizon, som med influenser från jazz, rock och noise skapar ett atmosfäriskt sound.

Linnea Axelsson är född 1980 i Porjus, Norrbotten, men bor nu i Stockholm. Hon har studerat humaniora vid Umeå universitet och disputerade 2009 på en avhandling i konsthistoria. 2010 debuterade hon med "Tvillingsmycket". Eposet "Ædnan" berättar om två samiska familjer, vars öden speglar samernas moderna historia från 1900-talets början till vår tid. "Ædnan" är gammal nordsamiska och betyder landet, marken och jorden.

Hanna Rajs Lundström är född 1991 och har gått skrivarlinjen på Biskops Arnö och studerat på Konstfack. Hon är en av grundarna till nättidskriften fikssion samt pdf­-förlaget Ett av Sveriges största förlag. Hon debuterar med den personliga diktsamlingen "Armarna", som präglas av en judisk familjeberättelse, men också av en personlig kamp mot missbruk och rädslor.

Eye Make The Horizon är en instrumental kvartett baserad i Stockholm. Med influenser från jazz, rock, noise och experimentell musik skapar bandet ett personligt sound som sträcker sig från det atmosfäriska och lyriska till det hårda och kantiga, alltid med dynamik och rytmisk uppfinningsrikedom.

Eye Make The Horizon är:
Andreas Axelsson – trummor
Mats Dimming – kontrabas
Gustav Nygren – gitarr, träblås, slagverk
Mikael Tuominen – gitarr, slagverk

OBS! Evenemanget äger rum i slänten mot Observatorielunden utanför bibliotet. Vid kraftigt regn flyttar vi inomhus.

 

Datum

 • Poesi i parken
  Datum:
  2018-08-20
  Tid:
  18:00 - 19:30

Plats

Observatorielunden Stadsbiblioteket

Visa på karta


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Ædnan av

  Ædnan epos

  Boken berättar på vers om två samiska familjer. I deras öden speglas samernas moderna historia, skildrat över tre generationer från början av 1900-talet till vår tid. Familjernas liv och historia flätas samman med Sveriges koloniala politik. "Ædnan" är gammal...

 2. Omslagsbild: Armarna av

  Armarna

  Hanna Rajs Lundström debuterar på 10TAL Bok med en personlig diktsamling, där tiden och minnet klamrar sig fast i armarna. Hur bär man vidare sitt arv, när historien kastar sin skugga över nuet? Armarna präglas av en judisk familjeberättelse, men också av en personlig kamp mot missbruk och rädslor.

Datum & tid

 • Poesi i parken
  Datum:
  2018-08-20
  Tid:
  18:00 - 19:30

Plats

Observatorielunden Stadsbiblioteket

Visa på karta

Senast uppdaterad
2018-08-20

Skriv ut

Till toppen av sidan