Photovoice

En fotografisk utställning på Hornstulls Bibliotek

Lördagen den 2 mars invigs en fotoutställning om hur det är att som vuxen leva med ryggmärgsbråck. Utställningen är en del av en forskningsstudie som Hanna Gabrielsson, doktorand vid Örebro universitet, bedriver.

Under hösten 2017 träffades fem personer, mellan 30 och 49 år gamla, för att prata om hur det är att leva med ryggmärgsbråck. Gruppen träffades åtta gånger i Stockholm under Hanna Gabrielssons ledning. Hon ingår i forskningsmiljön Famn (Family and children research) vid Örebro universitet och hennes kommande avhandling handlar om just vuxna som lever med ryggmärgsbråck.

Inför träffarna tog deltagarna fotografier utifrån ett tema som de själva hade kommit överens om. Teman som diskuterades var bland annat tillgänglighet, rättigheter och kommunikation.

– Tanken var att de på sina egna villkor skulle dokumentera och berätta om sitt vardagsliv, berättar Hanna Gabrielsson.

Metoden kallas photovoice och går ut på att deltagarna genom fotografering identifierar viktiga faktorer i sin omgivning med syfte att skapa en förändring.

Finissage den 28/3 kl. 16.00 - 17.00, där några av fotograferna kommer att berätta om utställningen och hur den kom till. Vi kommer också att prata om metoden 'Photovoice'.

Arrangörer är Stiftelsen Spinalis, Karolinska Institutet, Örebro Universitet, Ersta Sköndal Bräcke Högskola och Rehab Station Stockholm.

Datum

 • Photovoice
  Datum:
  2019-03-02 till 2019-03-28
  till

Målgrupp:

Kategori:

Datum & tid

 • Photovoice
  Datum:
  2019-03-02 till 2019-03-28
  till
Senast uppdaterad
2019-02-27

Skriv ut

Till toppen av sidan