Om bilden av Skärholmen - en bokpresentation

Samtal med Samir Alj Fält och Alicia Donat-Magnin, Design Lab S. Om bilden av Skärholmen och hur man kan ge ett alternativ bild av förorten bortom stereotyper dömande och exotiserande. Tillsammans med barn och kreativa processer visas motsatsen upp.

Foto: Sanna Lindberg

EN KONSTIG SORTS SPEGELSAK

Design Lab S & Sanna Lindberg

Boken ”En konstig sorts spegelsak” är en retrospektiv om Design Lab S. En fotobok om platser, människor och kreativitet. Design Lab S är en plats där det skapas fysiska objekt som berättar, utan ord. Historier om känslor, tankar, behov, händelser och människor.

Labbet har funnits i Skärholmen sen 2013. Genom åren har det kommit och gått hundratals barn på Labbet, barn som har gjort tusentals objekt. Några av dessa har tagits hem, andra har återanvänts eller sparats. Fotograf Sanna Lindberg har under en längre tid besökt labbet och fotograferat dessa objekt. Hon har sett det unika och det genialiska i verken. Genom hennes fotografier har hon visat objektens skörhet, egenheter, skönhet, asymmetri och berättelser som gömmer sig bakom det fysiska. ”En konstig sorts spegelsak” välkomnar dig till parallella verkligheter där berättelser utspelar sig i fantasins och lekens värld.

Välkommen!

Mer information: www.designlabskarholmen.se

 

Datum

 • Om bilden av Skärholmen - en bokpresentation
  Datum:
  2018-09-05
  Tid:
  17:00 - 18:00

Plats


Biblioteket tipsar

Datum & tid

 • Om bilden av Skärholmen - en bokpresentation
  Datum:
  2018-09-05
  Tid:
  17:00 - 18:00

Plats

Senast uppdaterad
2018-08-23

Skriv ut

Till toppen av sidan