Min själsfrände med Per J Andersson

”Sluta aldrig söka, sluta aldrig resa. Ty världen, den vida, väntar och blir aldrig mindre.” Per J Andersson, aktuell med För den som reser är världen vacker, förklarar varför han inspirerats av hippieresenären och vagabondromantikern Tomas Löfström. Möjlighet till platsbokning via bokningsformuläret eller vår kundtjänst, tel. 08-508 30 900.

Per J Andersson och Tomas Löfström
Per J Andersson Foto: Johan Marklund, Tomas Löfström Foto: privat

I serien Min själsfrände berättar författare och andra kulturpersonligheter om en bok eller ett författarskap som följt dem genom livet. Samtalen leds av Harald Hultqvist.

Per J. Andersson är en av grundarna av resemagasinet Vagabond, där han alltjämt är redaktör. Han har skrivit ett flertal reseskildringar samt dokumentärromanen "New Delhi–Borås – den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige", hittills översatt till 14 språk.

2017 är han aktuell med en hyllningsbok till resandet, "För den som reser är världen vacker", utgiven på Ordfront Förlag. 

Tomas Löfström (1948-2016) debuterade 1971 med romanen ”Liftare”, om hippies på drift i Europa och Nordafrika. Han har skrivit ett tjugotal romaner och reseskildringar, däribland "Gryningsflickan" (1986) och "Änglar och rebeller" (1995); resereportagen "Vägen till Kathmandu" (1975) och "Den långa resan till Lhasa" (1983); samt essä- och berättelsesamlingarna "Transit (1984) och "Mannen som reste" (2000).

"Gränserna finns inte i landskapet, det är skillnaderna som gör världen vacker, om det finns en gräns måste den överskridas." ur Löfströms sista essäsamling Överbrygga (2015).

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900.

 

Datum

 • Min själsfrände med Per J Andersson
  Datum:
  2017-09-27
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: För den som reser är världen vacker av

  För den som reser är världen vacker

  Författaren undersöker resandet som företeelse. Han talar med forskare och berättar om kända resenärer. Han vandrar i bergstrakter, genom storstadsbasarer och slumområden, åker buss i Indien, liftar genom Europa och upptäcker att det annorlunda och okända...

 2. Omslagsbild: New Delhi - Borås : Den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull av

  New Delhi - Borås : Den osannolika berättelsen ...

  Som en skimrande saga är berättelsen från verkliga livet om Pradyumna Kumar som föddes fattig och oberörbar i en liten by i Orissa i östra Indien. Han kallar sig Pikej. Palmbladet med astrologens profetia har han levt med hela livet: ”Du ska gifta dig med en...

Datum & tid

 • Min själsfrände med Per J Andersson
  Datum:
  2017-09-27
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2017-09-07

Skriv ut

Till toppen av sidan