Mats Jonsson på Högdalens bibliotek

Serietecknaren Mats Jonsson kommer till Högdalen för att berätta om sin hyllade serieroman ”Nya Norrland”, en svidande skildring av klyftan mellan stad och landsbygd.

Författaren i randig tröja under mörk kavaj. Porträtt från brösthöjd och uppåt.
Foto: Johannes Klenell

Mats Jonsson har skrivit hyllade realistiska serieromaner som "Hey Princess", "Pojken i skogen" och "Mats kamp". I dessa berättar han om sitt eget liv bit för bit. Han flyttade från Bollstabruk till Stockholm som student och var under många år redaktör för serietidskriften Galago. I senaste boken "Nya norrland" ställer han sig frågan om var sveriges välstånd uppstår och vart det tar vägen. Nedslag görs i det avfolkade Bollstabruk och den välmående stockholmsförorten Midsommarkransen. 

När? Måndag 5 mars klockan 18.00-19.00. 

Obs! Begränsat antal sittplatser. Boka via bibliotekets hemsida eller ring bibliotekets kundtjänst på telefonnummer 08-508 30 900. 
Drop-in i mån av plats.

Möjlighet till bokköp. 

Välkommen!

Vill du ha mer Mats Jonsson? Klicka på den här länken så kommer du till författarträffen med Mats Jonsson på Enskede bibliotek torsdag 15 mars.

Datum

 • Mats Jonsson på Högdalens bibliotek
  Datum:
  2018-03-05
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Nya Norrland av

  Nya Norrland en serieroman

  Serieroman om klyftan mellan stad och landsbygd. År 1974 hade sågverksorten Bollstabruk i Ångermanland 3600 invånare. Fyrtio år senare har samhället förlorat hälften, trots att sågverket omsätter en miljard om året. Mats Jonsson skildrar både sin uppväxtort...

 2. Omslagsbild: Mats kamp av

  Mats kamp serieroman

  Föräldraskapet, mansrollen och problemen med att få vardagen som småbarnsförälder att gå ihop, är ständigt aktuella debattämnen. I självbiografiska serieromanen Mats kamp - uppföljaren till hyllade 90-talsskildringen Hey Princess - skildrar Mats Jonsson de här sakerna på ett lika roligt som smärtsamt självutlämnande vis. I Mats kamp får vi sitta med när han och hans livs kärlek Victoria väger för- mot nackdelar med att bli föräldrar, veta varför Mats svimmade under ultraljudet och delta i förlossningens dramatik. Efter det första omtumlande året möter den lilla familjen en verklighet som inte går ihop, och Mats kamp blir en brutalt ärlig föräldrabok för alla som egentligen hatar föräldralitteratur. Samtidigt är boken ett glödande angrepp på det nya Sverige där familjen ses som ett företag och statusjakten styr våra liv. Mats kamp genomsyras också av svart humor och en pappas outsinliga kärlek till sin dotter.

 3. Omslagsbild: Pojken i skogen av

  Pojken i skogen en serieroman

  Barndomsskildring i serieform. Författaren berättar om sin uppväxt i Ångermanland på 1970- och 80-talet. Om mobbning, grubblerier och våndor, familjehistorier, kärlek, disco och mötet med döden.

 4. Omslagsbild: Hey princess av

  Hey princess

  En självbiografisk berättelse om indiepop och mänskliga relationer i serieform. Författarens målsättning är att skildra hela sitt liv i serier och i den här boken berättar han om sina tre första år i Stockholm.

Datum & tid

 • Mats Jonsson på Högdalens bibliotek
  Datum:
  2018-03-05
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-02-28

Skriv ut

Till toppen av sidan