Möt Clara Henry

Efter kanonsuccén med boken ”Ja jag har mens, hurså?” släpper Clara Henry nu sin andra, mycket efterlängtade, bok: ”Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet”. Hör henne samtala med Teresa Knochenhauer, förläggare.

Clara Henry. Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid

"Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet". Clara Henry – bloggare, youtuber, författare, programledare och komiker – har skrivit en överlevnadsguide för alla som någonsin varit utsatta för eller funderat på den strukturella sexismen i samhället. Boken är också en humorfylld och uppmuntrande reflektion över egna erfarenheter. På Stadsbiblioteket samtalar Clara Henry med Teresa Knochenhauer, förläggare.

"Sluta vara så lättkränkt!" Har du fått den uppmaningen någon gång – eller kanske själv uppmanat någon annan? Oavsett vilket så kan det vara svårt att förstå vad allt väsen handlar om. Alltså, vad är feminism och varför behövs det? Har feminismen gått för långt? (Svar: nope!) Hur skiljer man på ett ”catcall” och en komplimang, och hur ska en egentligen förhålla till sin kropp, till sex och till olika privilegier?

Programmet ges i samarbete med Forum bokförlag.

Clara Henry är bloggare, youtuber med en halv miljon prenumeranter på sin kanal, författare, komiker och programledare. Efter Melodifestivalen 2017 blev hon nominerad till "Årets kvinnliga programledare". Dessutom har Clara Henry, som är van radiopratare, även hunnit ha egen talkshow samt varit sommarvärd 2015 i det populära programmet Sommar i P1.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser.

Datum

 • Möt Clara Henry
  Datum:
  2018-09-26
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Mot framtiden av

  Mot framtiden en simpel guide till att krossa p ...

  Vad är feminism och varför behövs det? Clara har skrivit boken som har en plats på tjejers, killars och ickebinäras nattduksbord. En överlevnadsguide för alla som någonsin varit utsatta för eller funderat på den strukturella sexismen i samhället, och en...

 2. Omslagsbild: Ja jag har mens, hurså? av

  Ja jag har mens, hurså? bonus: nyskrivna texter

  Clara Henry förklarar vad det innebär att ha en livmoder och ha mens. Hon delar med sig av sina egna erfarenheter och personliga tips, förklarar olika termer och vad menstruation faktiskt innebär, går igenom olika mensskydd, redogör för hur man behandlat mens...

 3. Omslagsbild: Ja jag har mens, hurså? av

  Ja jag har mens, hurså?

  Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry har svaren. För alla som väntar sin första mens, har fått mens eller har någon i sin...

Datum & tid

 • Möt Clara Henry
  Datum:
  2018-09-26
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-09-13

Skriv ut

Till toppen av sidan