Möt Aris Fioretos & Augustin Erba

Författarna Augustin Erba och Aris Fioretos samtalar på temat grannar. Möjlighet till platsbokning via bokningsformuläret eller vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900.

Augustin Erba och Aris Fioretos
Augustin erba Foto: Sandra Löv, Aris Fioretos Foto: Heike Bogenberger

Vad är egentligen en granne – är det en främling, vän eller fiende? Hör författarna Augustin Erba och Aris Fioretos resonera kring begrepp som integritet och civilkurage, med utgångspunkt i varsin nyskriven novell. Båda utgivna på förlaget Novellix i en samlingsbox om nio noveller där nio författare utforskar temat grannar. Initiativtagare till projektet är Margareta Petersson, som även har skrivit efterord.

Aris Fioretos skildrar i novellen ”Rapport från den täta världen” ett grått 1970-tal och fem pojkar i en gymnasieklass som ofta samlas runt schackbrädet för att diskutera självmordets funktion och bästa sättet för att ta sitt liv. Den enda som varken är för eller emot är J., som under lektionerna i latin får hela kollegieblocket att bågna under snåret av bläck. Det är också han som är den enda som slutligen dör för egen hand.

Augustin Erba har skrivit en skrämmande historia om Elin, som på väg till skolan hör ett konstigt ljud från platsen där byggarbetare gräver i berget. Ljudet låter som en snarkning. Teorier om vad som gömmer sig i tunneln sprids i staden och när en får fäste tvingas invånarna att välja sida – för eller emot? Snart har hela staden förändrats.

Samtalet sker med stöd av Hyresgästföreningen och i samarbete med Novellix.  

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i bokningsformuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900.

Datum

 • Möt Aris Fioretos & Augustin Erba
  Datum:
  2017-09-06
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Mary av

  Mary roman

  En roman om Grekland under åren 1967-1974. Mary studerar arkitektur i Aten och är politiskt aktiv. 1973 grips hon för statsfientlig verksamhet. Efter tretton dygn förs hon, några andra kvinnor och en pojke till en ökänd fängelseö. De ska städa inför ankomsten...

 2. Omslagsbild: Blodsbunden av

  Blodsbunden roman

  Mitt i en nedgången förort bor en blåblodig prinsessa med sin man, deras tre barn och en gigantisk schäfer. Innanför väggarna i höghuslägenheten försöker familjen hålla en egen värld vid liv, och där vill mamman helst stanna. Den äldste sonen Amadeus sätts...

Datum & tid

 • Möt Aris Fioretos & Augustin Erba
  Datum:
  2017-09-06
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2017-09-05

Skriv ut

Till toppen av sidan