Lysande utsikter – digitala bokcirkelträffar: 1984 av George Orwell

Oavsett om du jämt pratar böcker eller om din läsning brukar vara din egen ensak är du välkommen att delta i ”Lysande utsikter” – bokcirkelträffar om böcker med en gemensam röd tråd. Under höstens träffar, som är digitala, pratar vi om klassiska dystopiska romaner. Den här gången handlar det om 1984 av George Orwell.

Välkommen till en digital bokcirkelträff med en bibliotekarie som samtalsledare!

Bibliotekariens roll är att ta upp diskussionsfrågor och därför är det viktigt att du är pratsugen när du kopplar upp dig och bara anmäler dig om du har möjlighet att prioritera träffen och till dess skaffa dig en färsk läsupplevelse av hela boken. Kvällen tillhör er läsare!

Stadsbiblioteket firar demokratin 100 år – och i höstens träffar i bokcirkelserien "Lysande utsikter" fokuserar vi på motsatsen, genom att prata om tre klassiska dystopier som alla handlar om totalitära samhällen i en bister framtid. Vid tredje och sista tillfället handlar det om 1984 av George Orwell. Bokcirkelträffarna är fristående, men du som deltar i fler än en får chansen att jämföra romaner med intressanta likheter.

Anmäl dig till den eller de träffar du vill delta i: bokcirklarasplund@stockholm.se eller 08-508 31 123. Mer information om träffarna och hur de går till hittar du här.

Onsdag 3 november kl. 18
1984 av George Orwell (1950)

(På originalspråk engelska: Nineteen Eighty-Four, 1949.) År 1984 präglas världen av krig, förtryck och propaganda som ersatt sanningen. Att som tjänstemannen Winston Smith drömma om tiden före Partiets envälde är farligt. Boken finns att låna i tryckt form på svenska, engelska och flera andra språk. På svenska finns boken även att låna som e-bok, e-ljudbok, ljudbok och talbok för dig med läshinder. På engelska finns boken också som e-bok och ljudbok.

 

Övriga träffar:

Onsdag 8 september kl. 18
Kallocain av Karin Boye (1940)

"Kallocain" har underrubriken "Roman från 2000-talet". Kemisten Leo Kall har uppfunnit en sanningsdrog, som han namnger efter sig själv och som kan hjälpa Världsstaten att rensa ut oönskade medborgare.

Onsdag 6 oktober kl. 18
Du sköna nya värld av Aldous Huxley (1932)

(På originalspråk engelska: Brave New World, 1932.) I en avlägsen framtid, där vetenskapen har nått nya höjder, delas människor in i högre och lägre stående kategorier. Hur kan man som ensam individ ifrågasätta ordningen?

Datum

 • Lysande utsikter – digitala bokcirkelträffar: 1984 av George Orwell
  Datum:
  2021-11-03
  Tid:
  18:00 - 19:00

Målgrupp:

Kategori:

Plats

Digital bokcirkel, arrangerad av: Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: 1984 av

  1984

  1984 is the most famous and influential dystopian novel of all time. Winston Smith works at the Ministry of Truth in a world where Big Brother is always watching. What will happen when Winston falls in love and dares to dream about freedom? George Orwell's masterpiece is...

Datum & tid

 • Lysande utsikter – digitala bokcirkelträffar: 1984 av George Orwell
  Datum:
  2021-11-03
  Tid:
  18:00 - 19:00

Plats

Digital bokcirkel, arrangerad av: Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2021-10-22

Skriv ut

Till toppen av sidan