Liveteckningskonsert med Maria Fröhlich & Viktor Spasov

Premiär för liveteckningskonserterna på Kulturhuset Fanfaren - en upplevelse för ögon och öron! (konserten flyttad från 19 mars till 21 maj och kommer livestreamas)

Maria Fröhlich. Foto: Henrik Lindsten

En självklar del på franska seriefestivaler sedan länge, men fortfarande inte så spritt i Sverige, är konceptet liveteckningskonserter. En serietecknare och en musiker improviserar tillsammans fram bild och musik under en timme. Ibland blir det en storslagen illustration, ibland en liten historia i flera teckningar. Du kan följa hur bilden växer fram på en stor projektion.

Liveteckningskonserterna är en del av samarbetsprojektet ”Serieteket c/o Fanfaren” mellan Farsta bibliotek och Serieteket. Serieteket är Sveriges främsta bibliotek för tecknade serier och grafisk litteratur sedan 1996. Mellan januari och april 2021 kan du låna extra mycket serier på biblioteket i Farsta genom inlånade böcker från Serieteket, gå på seriebokcirklar och uppleva liveteckningskonserter på Kulturhuset Fanfaren.

Maria Fröhlich (född 1987) är serietecknare och illustratör. Hon har tecknat science fiction-serier som ”Hekates resor” i Utopi och ”Sagor från Mirakelstaden” i Fantomen samt medverkat i Sydsvenskan, Shojo Stars och Bang. För den amerikanska seriemarknaden har hon bland annat tecknat ”The man who forgot Ray Bradbury”, baserad på en novell av Neil Gaiman, samt ”Windows” med manus av Cheryl Lynn Eaton, en fristående del av Kelly Sue DeConnicks kultserie ”Bitch Planet”. Hon har också illustrerat barnböcker som ”Just nu har vi varandra”, ”Nu leker vi!” och ”Jag är inte sjuk!”, alla skrivna av Sara Bergmark Elfgren, samt spoken word-antologin ”Revolution poetry”.

Viktor Spasov (född 1993) är en multi-instrumentalist, låtskrivare och artist som för närvarande studerar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Debutskivan, ”Kiddo (Part One)”, släpptes i början av 2020 och därefter har Viktor varit anlitad som jazzgitarrist, indie-låtskrivare och studiomusiker runt om i Norden. Uppföljaren till debuten, ”Phoebe (Part Two)” kom vid årsskiftet och musiken har hittills blivit omskriven i såväl svenska som internationella bloggar och tidningar. 

Konserten kommer livestreamas. Länk läggs upp här några dagar innan.
Vi avvaktar med att öppna upp programmet för publik. Håll utkik i början på maj!

 

 

 

Datum

 • Liveteckningskonsert med Maria Fröhlich & Viktor Spasov
  Datum:
  2021-05-21
  Tid:
  12:00 - 13:00

Plats

Livestream Farsta bibliotek


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Just nu har vi varandra av

  Just nu har vi varandra

  Varför känns tiden så olika lång? Ibland segar den sig fram och ibland bara susar den förbi. En tråkig väntan förvandlas till ett fantasieggande samtal om tid och liv, bin och dinosaurier.

 2. Omslagsbild: Revolution poetry av

  Revolution poetry

  Revolution Poetry är en plattform, en ambulerande scen och rörelse för spoken word-lyrik. Rörelsen startades 2009 av Nachla "Libre" Vargas Alaeb, Aladin Bewar Zakholi och "Lilla" Namo Marouf. Inspirerade av amerikanska Def Poetry Jam bestämde de sig för att ta sina...

Datum & tid

 • Liveteckningskonsert med Maria Fröhlich & Viktor Spasov
  Datum:
  2021-05-21
  Tid:
  12:00 - 13:00

Plats

Livestream Farsta bibliotek

Senast uppdaterad
2021-03-02

Skriv ut

Till toppen av sidan