Läsupplevelser från hela världen - Internationella bibliotekets barnboksvecka

Välkomna till ett öppet seminarium med våra författargäster från Polen, Brasilien och Thailand. Seminariet inleder IB:s barnboksvecka.

Författaren Chīwan Wisāsa

I år inleds barnboksveckan måndagen den 13 november 2017 kl 18.00 med ett öppet seminarium med våra författargäster Barbara Gawryluk från Polen, André Neves från Brasilien och Cheewan Wisasa (Chīwan Wisāsa) från Thailand.

Samtalsledare är Mats Kempe.

Bokförsäljning och mingel kl. 17.30.

OBS! Lokal: Rotundan, Stockholms stadsbibliotek, Sveavägen 73, Stockholm.

Varje år arrangerar Internationella biblioteket under vecka 46 en barnboksvecka med författare från hela världen. Sedan starten 2004 har 60 författare från 42 länder deltagit.

Syftet med barnboksveckan är trefaldigt:

• att stimulera barn och ungdomar med annat modersmål än svenska till ökad läsning och eget skrivande

• att öka kunskapen bland svenska bibliotekarier och författare om barn- och ungdomslitteratur i de valda länderna

• att låta de inbjudna författarna träffa sina svenska författarkollegor och lära sig mer om den svenska barn- och ungdomslitteraturen

Under veckan träffar författarna barn och ungdomar med andra modersmål än svenska i skolor eller på bibliotek. Författarna stannar inte bara i Stockholm, utan gör också framträdanden på andra håll i Sverige. Förutom barnen möter de också föräldrar, svenska kollegor, bibliotekarier och modersmålslärare.

 

Datum

 • Läsupplevelser från hela världen - Internationella bibliotekets barnboksvecka
  Datum:
  2017-11-13
  Tid:
  18:00 - 19:00

Målgrupp:

Kategori:

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Dzok av

  Dzok legenda o psiej wiernosci

  Denna legend handlar om en äldre man Nikodem som en dag tar hand om den herrelösa hunden Dzok. Med tiden blir Nikodem och Dzok goda vänner. De får uppleva ovanliga äventyr tillsammans, hjälper två pojkar att börja läsa böcker och räddar huset så att det inte...

 2. Omslagsbild: Moje Bullerbyn av

  Moje Bullerbyn

  Huvudperson i denna ungdomsroman är en polsk flicka vid namn Natalka som bor i Krakow. Natalkas föräldrar bestämmer sig för att flytta till Sverige, men hon vill egentligen inte lämna Polen, byta skola och sluta dansa med sin hiphop grupp som hon trivs så bra med.

 3. Omslagsbild: ʿĪlēngkhēngkhōng yāk pai ʿAyutthayā av

  ʿĪlēngkhēngkhōng yāk pai ʿAyutthayā

  Denna fabel handlar om den lilla gåsen Ilengkhengkhong som har tänkt köra bil till Ayuthaya. Gåsen är så glad och uppspelt att den missar en avfart och kör vilse. Bensinen tar slut men Ilengkhengkhong får hjälp på vägen så att den kan fortsätta sin färd.

 4. Omslagsbild: Khun fōng fan lō av

  Khun fōng fan lō

  Bilderbok. Herr Bubble och hans vänner borstar tänderna morgon och kväll. Men hur skall man göra det? Tanken med denna bilderbok är att med hjälp av en underhållande sång lära små barn hur man borstar tänderna.

Datum & tid

 • Läsupplevelser från hela världen - Internationella bibliotekets barnboksvecka
  Datum:
  2017-11-13
  Tid:
  18:00 - 19:00

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2017-09-19

Skriv ut

Till toppen av sidan