Karavan salong: Möte med Iman Mersal

Varmt välkommen till en onsdagskväll då dikten står i fokus på Tensta bibliotek!

Porträttbild halvfigur.
Foto: Randa Shaath.

Vi gästas av den egyptiska poeten Iman Mersal, som kommer att samtala med Kholod Saghir. Samtalet sker på engelska, med uppläsning och vissa stickspår på såväl svenska som arabiska.

Iman Mersal (född 1966) är en egyptisk poet, essäist och översättare, flitigt läst av andra arabiska författare. Hon växte upp i Nildeltat i norra Egypten, studerade därefter i Kairo. Sedan ett par decennier tillbaka bor hon i Edmonton i Kanada, där hon undervisar i arabisk litteratur på University of Alberta.

Hon debuterade som poet 1990 och har sedan dess publicerat fem diktsamlingar. Den senaste kom 2013 och heter Hatta atakhalla ’an fikrat al-buyut (”Tills jag ger upp tanken på ett hem”). Iman Mersals poesi finns översatt till engelska i volymen These Are Not Oranges, My Love (i översättning av poeten Khaled Mattawa, 2008).

De senaste åren har Mersal arbetat på en essäistisk bok om moderskap, och den utkom på engelska 2018, How to Mend: on Motherhood and its Ghosts.

Övriga medverkande:
Kholod Saghir, översättare och producent på Re:Orient. Hon är även projektledare för Shaeratprojektet, ett utbyte mellan kvinnliga poeter från Sverige och Mellanöstern som har pågått sedan 2012. Birgitta Wallin, redaktör för tidskriften Karavan.

Arr. Karavan och Re:Orient, som en del av Många vägar hem: ett samarbete mellan Tensta bibliotek, Tensta konsthall, Kista bibliotek och Kvinnocenter i Tensta Hjulsta. Med stöd av Kreativa platser, Kulturrådet.

Datum

 • Karavan salong: Möte med Iman Mersal
  Datum:
  2019-03-27
  Tid:
  18:00 - 19:00

Målgrupp:

Kategori:

Plats

Datum & tid

 • Karavan salong: Möte med Iman Mersal
  Datum:
  2019-03-27
  Tid:
  18:00 - 19:00

Plats

Senast uppdaterad
2019-03-11

Skriv ut

Till toppen av sidan