Järnvägsarbetare

Bernt Lindgren ställer ut fotografier på Hornstulls bibliotek.

Foto: Bernt Lindgren

Fotografen och södermalmsbon Bernt Lindgren har under hela sitt liv dokumenterat sina olika arbetsplatser. I sommar visar han fotografier från sin tid som järnvägsarbetare.

Skriv gärna i anteckningsblocket som ligger på bordet intill utställningen - kanske känner du igen något i bilderna - kanske väcker de minnen och berättelser till liv?

Välkommen till Hornstulls bibliotek - bilderna hänger kvar till den 16 augusti.

"I tjugo år arbetade jag vid järnvägen. Som reparatör, växelbyggare, spårsvetsare och mättekniker. Det var ett fritt och meningsfyllt arbete. Emellanåt slitsamt, man fick se upp för att inte bli överkörd och kyla och värme kunde fresta på. Men också skänka njutning dagar när det var lugnare.

 

Det hände att jag tog med mig kameran. Inte ofta, det var inte lätt att ha en klumpig och ömtålig kamera med sig i spåren. Idag hade det varit enklare när man kan ha en liten digital kamera i bältet, eller till och med plåta med mobilen. Men det blev i alla fall några filmer under åren och den här bildutställningen vill berätta om järnvägsarbetarnas vardag och porträttera några av mina arbetskamrater. Jag hoppas att den kan inspirera fler att dokumentera sina arbeten. Där tillbringar vi halva vår vakna tid en stor del av livet men ändå är den delen av våra liv på tok för lite skildrade i bild."

/Bernt Lindgren

Datum

 • Järnvägsarbetare
  Datum:
  2016-07-01 till 2016-08-16
  till

Målgrupp:

Kategori:

Datum & tid

 • Järnvägsarbetare
  Datum:
  2016-07-01 till 2016-08-16
  till
Senast uppdaterad
2016-06-27

Skriv ut

Till toppen av sidan