Internationella bibliotekets barnboksvecka: Öppet seminarium

I samband med Internationella bibliotekets barnboksvecka arrangerar IB ett öppet seminarium med författarna Paro Anand (Indien), Jimmy Liao (Taiwan) och Sînzian Popescu (Rumänien).

Internationella barnboksveckan inleds 10 november i Stockholm med en öppen föreläsning med författarna. Samtalsledare är Mats Kempe, bibliotekarie och författare. Språk: engelska

Paro Anand är författare, sagoberättare och barnrättsaktivist från Indien. Hon skriver för barn och ungdomar och har belönats med ett flertal priser för sitt arbete. Hon arbetar med läsfrämjande arbete både i skolor och ideella organisationer, ja hon berättar helt enkelt för alla som vill lyssna, oavsett var de befinner sig. Barnen i hennes böcker är som de flesta barn är, utan några förskönande beskrivningar, långt ifrån perfekta.

Jimmy Liao, från Taiwan, är en av Asiens mest populära illustratörer och författare. Under många år arbetade han i reklambranschen men hans liv förändrades radikalt när han insjuknade i leukemi. Efter att han tillfrisknat publicerades hans två första böcker och han har därefter prisbelönats flera gånger. Böckerna har också översatts till många andra språk och även filmatiserats. På svenska finns titeln Stjärnenatt.

Sînziana Popescu, från Rumänien, skriver först och främst för barn och ungdomar i åldrarna 9-15 år. Hon skriver något som skulle kunna kallas för ”urfantasy”, med historier som baserar sig på den rumänska mytologin. Serien heter ”Andilandi” och en nyutgåva på rumänska har just kommit ut på förlaget Mediamorphosis. En översättning till engelska kommer ut under hösten 2014.

Christos Boulotis kommer tyvärr inte på grund av sjukdom.

 

För mer information, kontakta Gizela Sladic

 

 

Datum

 • Internationella bibliotekets barnboksvecka: Öppet seminarium
  Datum:
  2014-11-10
  Tid:
  18:00 - 19:30

Målgrupp:

Kategori:

Plats

Aulan, Odeng 61D (huset intill Internationella biblioteket) Mångspråkiga lånecentralen

Datum & tid

 • Internationella bibliotekets barnboksvecka: Öppet seminarium
  Datum:
  2014-11-10
  Tid:
  18:00 - 19:30

Plats

Aulan, Odeng 61D (huset intill Internationella biblioteket) Mångspråkiga lånecentralen

Senast uppdaterad
2014-11-10

Skriv ut

Till toppen av sidan