Idéer och infall

Illustratören och författaren Eva Lindström samtalar med sin teckningslärare Birgitta Stålhammar.

Birgitta Stålhammar (foto: Faun förlag) och Eva Lindström (foto: Jonas Adner)

2018 tilldelades illustratören och författaren Eva Lindström - tillika gröndalsbon! - Bokbildspriset för sitt säregna bildberättande präglat av humor, skaparglädje och frihet.

Nu, den 6 februari, möter Eva Lindström sin teckningslärare från Västerås, Birgitta Stålhammar i ett samtal på Gröndals bibliotek.

Boka och hämta gratis biljetter till kvällen från och med den 2 januari på Gröndals bibliotek, telefon 08-508 30 558.
                                    
Varmt välkommen!

Den 2-20 februari ställer Eva Lindström ut bilder på Galleri Bibbs utställningsvägg i Gröndals bibliotek. Läs mer om utställningen "Du får en luftmadrass" här.

 

Om Birgitta Stålhammar (från Faun förlags hemsida):

Birgitta Manners Stålhammar (f. Sundblad) har sina rötter i Västerås. Efter att ha utbildat sig på Konstfack till teckningslärare har hon sedan i tur och ordning verkat som lärare i teckning i Västerås, som journalist/redaktör och slutligen som gallerist i Stockholm  – och under tiden tagit en fil.lic. i konsthistoria. 

Om Eva Lindström (från Alfabeta bokförlags hemsida):

Eva Lindström är född 1952 i Västerås men numera bosatt i Stockholm. Hon är utbildad vid Västerås Konstskola och Konstfack i Stockholm. Eva Lindström har gjort en lång rad hyllade bilderböcker. Hon är en inspiration och förebild för många bilderboksskapare. Hon har tilldelats Elsa Beskow-plaketten, Expressens barnbokspris Heffaklumpen, En bok för allas humorpris, bilderbokspriset Snöbollen, Augustpriset (som hon har nominerats till tolv gånger), Axel Theofron Sandbergs akvarellpris, Svenska Tecknares pris Kolla. Samt Teckningsmuseet och Svenska Tecknares bokbildspris 2018.

Datum

 • Idéer och infall
  Datum:
  2019-02-06
  Tid:
  19:00 - 20:00

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Kom hem Laila av

  Kom hem Laila

  En bilderbok. Laila är borta. Någon vill att hon ska komma hem.

 2. Omslagsbild: Kungen och drottningen av

  Kungen och drottningen

  I ett ökenlandskap kommer en häst gående. Maj och Lennart blir lite rädda, men de tar hand om den i alla fall. Så hittar de ett par stövlar. De tar varsin och sätter dem på huvudet. Nu blir de Kungen och Drottningen och rider iväg. Nästa dag dyker det...

Datum & tid

 • Idéer och infall
  Datum:
  2019-02-06
  Tid:
  19:00 - 20:00
Senast uppdaterad
2019-01-11

Skriv ut

Till toppen av sidan