Hässelby Gårds bokcirkel läser Virgina Woolfs "Orlando"!

Under hösten och vintern 2022/2023 läser och diskuterar vi klassiker i bokcirkeln! Vi läser en bok till varje tillfälle, men man kommer också att kunna koppla och diskutera böckerna vidare med varandra allt eftersom vi läst dem. Man kan dock vara med på bara ett eller några av tillfällena då fokus ligger på en bok I taget.

20 februari 2023 kl. 13-14

Virginia Woolf - Orlando

Orlandos resa genom århundradena skildrar en av litteraturens mest udda och omdiskuterade huvudpersoner. Genom upphävandet av tid och kön har Virginia Woolf skrivit en roman som tidigt sågs som en klassiker och som fortsätter att finna nya läsare.

Den unge mannen Orlando, som lever under Elizabeth I:s tid, bestämmer sig för att aldrig åldras. Efter en kärleksaffär med drottningen inleder han ett passionerat förhållande med Sasha, en ung prinsessa från det ryska hovet. När hon tvingas återvända till hemlandet känner sig Orlando vilsen och sviken. När han får chansen att bli ambassadör i Konstantinopel reser han till Turkiet. Men en morgon vaknar han och inser att han under natten förvandlats till kvinna. Samma personlighet, samma lynne, samma intelligens - men från och med nu sett utifrån ett kvinnligt perspektiv.

Det finns tyvärr inga lediga platser i Hässelby Gårds bokcirkel för närvarande. 

Datum

 • Hässelby Gårds bokcirkel läser Virgina Woolfs "Orlando"!
  Datum:
  2023-02-20

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Orlando av

  Orlando

  Orlando börjar som en ung aristokrat på 1500-talet vid det elisabetanska hovet. Han uppträder sedan omväxlande som man och kvinna fram till 1928 då han är en modern kvinnlig författare.

Datum & tid

 • Hässelby Gårds bokcirkel läser Virgina Woolfs "Orlando"!
  Datum:
  2023-02-20
Senast uppdaterad
2022-08-10

Skriv ut

Till toppen av sidan