Fröken Frimans krig

Välkommen bakom kulisserna på den oerhört populära TV-serien Fröken Frimans krig! Vad är fakta, vad är fiktion? Hur skapar filmteamet den historiska trovärdigheten?

Foto: SVT

Möt, samtala med och lyssna till manusförfattaren Pernilla Oljelund, producenten Maria Nordenberg, regissören Harald Hamrell, scenografen Jan Olof Ågren, kostymskaparen Ewa Mark m.fl. från teamet kring succéserien Fröken Frimans krig. 

Vad är fakta, vad är fiktion? Hur skapar filmteamet den historiska trovärdigheten?Miniserien, som är inspirerad av en sann historia om klass- och kvinnokamp under tidigt 1900-tal, följs av miljoner tittare.

Även andra säsongen av Fröken Frimans krig kommer att utspelas kring Svenska Hem men med huvudsakligt fokus på kampen för kvinnlig rösträtt. Tittarna kommer att möta nya ansikten som t.ex. Suzanne Reuter, som spelar Ebba von Rettig, Magnus Krepper, som läkaren Ernst Recke, Jacob Ericksson, som rektor Gertner, och Johan Hedenberg som riksdagsman Wikland.

OBS! Ny andra säsong av TV-serien sänds på SVT under julen 2015. Det är dessutom klart att det blir en tredje säsong, med sändningstid julen 2016, som redan har börjat spelas in.

 

 

 

 

Datum

 • Fröken Frimans krig
  Datum:
  2015-12-02
  Tid:
  18:30 - 20:00

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Fröken Frimans krig av

  Fröken Frimans krig Säsong 1

  "starta ett livsmedelskooperativ med enbart kvinnor. Stans manliga specerihandlare vädrar konkurrens och försöker sätta käppar i hjulet. Serien är inspirerad av en sann historia om klass- och kvinnokamp i början av 1900-talet." - Svensk filmdatabas / Svenska...

Datum & tid

 • Fröken Frimans krig
  Datum:
  2015-12-02
  Tid:
  18:30 - 20:00

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2015-09-18

Skriv ut

Till toppen av sidan