Fantastiskt! Pål Eggert om Dödfödd

Pål Eggert är skräck-/dark fantasy-författaren som använder sin erfarenhet som socialarbetare när han skriver romaner om övernaturliga väsen på Goteborgs skuggsida.

Omslag: Gistvall Holm
Omslag: Gistvall Holm

I Pål Eggert senaste roman, Dödfödd, möter vi dödsrået Isa, som lever på människors sorg och dödslängtan, socialarbetaren Sebastian, som är utrustad med magiska förmågor från andevärlden, och flera andra väsen och människor. 

Viktor har nyligen muckat från fängelset och flyttar in på Lundbygården, ett boende för missbrukare och hemlösa . Snart är inte bara Viktor utan också Isa och Sebastian indragna i ett livshotande äventyr där varelser från asa- och folktron bekämpar varandra på Göteborgs gator.

Pål Eggert gör magin trovärdig i sin medryckande text samtidigt som han ger uttryck för en förhöjd realism, där han visar på en mörk vardag strax bredvid vår egen.

Välkommen till ett samtal om varför och hur Pål Eggert skriver sina romaner och noveller med utgångspunkt från hans senaste roman!

I serien Fantastiskt! diskuterar vi den fantastiska litteraturen (SF, fantasy och skräck) i Sverige med författare och förlag. Den 20 september gästar Anders Jacobsson som är känd bland annat för Sune-böckerna - nu aktuell med fantasy-romanen Mica. Den 25 oktober samtalar Ola Svensson från Hastur förlag om H.P. Lovecraft och andra skräckförfattare.

I samarbete med förlaget Swedish Zombie.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på tel. 08-508 30 900.

Datum

 • Fantastiskt! Pål Eggert om Dödfödd
  Datum:
  2017-08-16
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Dödfödd av

  Dödfödd

  Viktor muckar från kåken och hamnar på Lundbygården, ett boende för hemlösa, missbrukare, psykfall och småkriminella. Han vill bli fullvärdig medlem i det kriminella gänget Jägarens Hundar, men för att bli det måste han ta reda på så mycket som möjligt om...

 2. Omslagsbild: Brandbomb av

  Brandbomb

  Jibril undrade hur länge skuggorna funnits i ögonvrån. Inte förrän en av dem tände eld på trasan som var nerstoppad i den halvfulla flaskan såg hon dem. De gled tyst fram över marken, klädda i ogenomträngligt svart. Det var något annorlunda med dem, som om de...

Datum & tid

 • Fantastiskt! Pål Eggert om Dödfödd
  Datum:
  2017-08-16
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2017-07-25

Skriv ut

Till toppen av sidan